Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 29. 4. 2021.

| Društvo

Vučić tvrdi da kod sebe nema 2 minuta snimka nesreće u Doljevcu

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti, Fonet
Aleksandar Vučić predsednik Srbije u Pukovcu foto Nikola Mitic
Predsednik obrnuo ploču; foto: N.Mitić;

Iako je u javnosti tvrdio da je i sam odgledao 2 minuta snimka na kojem je zabeleženo, kako je rekao, da Zoran Babić nije bio za volanom "škode" koja je izazvala nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, a zatim i pozvao supruga žene stradale u tom udesu da ga zajedno odgledaju, predsednik Aleksandar Vučić sada tvrdi da taj snimak ne poseduje. Video-zapis trenutka udesa, kaže, od njega niko nije ni tražio.

Suđenje za saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi "Doljevac" prošle nedelje je završeno na sudu, ali ne i u javnosti, gde se i dalje govori o 2 minuta snimka sa kamera na rampi.

U tih 2 minuta zabeleženo je "uletanje" službene "škode" Koridora Srbije u treći kanal naplatne rampe, gde su pre toga stajala 2 automobila, a u jednom od njih nastradala je 51-godišnja Stanika Gligorijević. udes Još bez video snimka trenutka nesreće; foto: A. K.

Snimka nesreće nije bilo u javnosti, niti pred sudom, a jedini za koga se znalo da je snimak odgledao, jer je tako tvrdio na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tu tvrdnju izneo je pred stranačkim kolegama nekoliko meseci posle nesreće i pre suda i tužilaštva "utvrdio" da Zoran Babić nije upravljao automobilom koji je izazvao udes.

Nije Babić vozio da znate. Imamo snimke, nije on vozio - rekao je tada Vučić.

On je u jednom od svojih intervjua za TV Pink pozvao supruga žene stradale kod Doljevca da pogleda snimke nesreće, a trenutak udesa detaljno opisao i okarakterisao kao jeziv.

Upozorio sam ga da je snimak jeziv. Neko je ogromnom brzinom ušao u automobil u kojem je bila Stanika. Ja ne znam šta je bilo u glavi tog vozača, nije zaspao, nije bio pijan, da li je mislio da sa elektronskom karticom može da prođe i da nema nikog ispred njega. Ipak, ta brzina je apsolutno nemoguća - rekao je tada Vučić.

Isticao je da je snimak užasan, ali ipak obećao da će zamoliti nadležne državne organe da ga vide i ostali, što se do izricanja presude za nesreću u Doljevcu nije desilo, i pored toga što je video-zapis tokom suđenja više puta tražen.

Advokat Bozo Prelevic foto Nikola Mitic Prelević tvrdi da je više puta pokušavao da dođe do snimka; foto: N.M.Preko Poverenika za informacije od javnog značaja od Vučića je video-zapis tražio i advokat Božo Prelević, koji je zastupao porodicu stradale Stanike Gligorijević, ali i od suda.

Kako u tome nije uspeo, zatražio je da Tužilaštvo goni Vučića zbog, kako je obrazložio, uskraćivanja sudu i tužilaštvu kompletnog snimka saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi “Doljevac”.

Vučić, međutim, tvrdi da od njega niko nije tražio da dostavi snimak.

Mene niti je ko pitao, niti posedujem snimak, niti mi je neko tražio - rekao je danas predsednik, odgovarajući na pitanje novinara N1.

Novinarsko pitanje ocenio je kao “pokušaj dehumanizacije kakva se sprovodi već mnogo godina”, zbog koje, kako je rekao, njegova porodica nema pravo da bude obična porodica.

Ako neko stvarno misli da bih ja štitio nekoga ko je ubica ili da bih rekao "nemojte osuditi (Zorana) Babića nego njegovog vozača", onda i to više govori o onima koji tako misle - naveo je Vučić.

Podsetimo, za saobraćajnu nesreću na nekadašnjoj Naplatnoj rampi "Doljevac" sudilo se Dejanu Stanojeviću, vozaču tadašnjeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, koji je u trenutku udesa bio u automobilu.

Od advokata Prelevića više puta su se čuli navodi da je Babić bio na sedištu vozača, ali je na kraju suđenja Stanojević proglašen krivim za nesreću i prvostepeno osuđen na 3 godine i 10 meseci zatvora.

Presuda je doneta bez uzimanja u obzir nedostajućih 2 minuta sa kamera naplatne rampe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    00:11 // 28. 1. 2023.

    Gde ti je obraz preCednice da tako masno lazes?Pa i Palma je zapretio posle bunga bunga afere da ce reci da je neko vozio,a neka glava bila izmedju njegovih kolena...ko laze,taj i krade,pa zamolices drzavne organe da prikazu snimak ovlasceni prodavacu magle...mislis i Kosovo da tako zamaglis,pa ima Boga iznad tebe,neces se ceriti sa slike na ambasadoru,nego ce nesto biti ispred...

  • Ana

    10:45 // 7. 5. 2021.

    Meni najvise upada u oci recenica "ali je ipak obećao da će zamoliti nadležne državne organe da omoguce da i ostali vide snimak"???? On ce ih zamoliti?? Da omoguce da sud vidi dva minuta snimka koji je neko isekao jer su korpus delikti dokaz??? Stasno..a zivoti izgubljeni, uleteo kao ludak u naplatnu rampu, muka mi je

  • Svedok

    00:08 // 1. 5. 2021.

    A gde si ti video da Babic nije vozio,mozda na ta dva minuta koji nedostaju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: