Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 7. 2. 2019.

| Društvo

Vučić u Aleksincu: Ne stidite se da tražite pare od stranaca

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
skup-u-Al-foto-v.m
O stranim ulaganjima; foto: V. M.

Kampanja predsednika Aleksandra Vučića “Budućnost Srbije” počela je na skupu u Aleksincu koji je organizovala Ambasada Norveške, a koji je okupio predsednike nerazvijenih opština u kojima se sprovode programi koje finansira ova evropska država. Nakon što im je poručio da traže pare od stranaca, Vučić se uputio u Grdelicu, zatim će u Vranje, gde ostaje i sutra.

Uz primedbu da bi u sali Doma kulture trebalo da budu građani koji su okupljeni ispred, a ne predsednici opština i lokalnih samouprava, Vučić je otpočeo govor o značaju norveške podrške i finansijske pomoći.

Donacije, kako je rekao, od 2000. godine iznose oko 250 miliona evra. Važnije od para, dodao je Vućić, jeste što od norveške lokalne samouprave uče kako da namenski troše pare.

Od Norveške uče kako da se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnoj samoupravi. Ono najviše vole da dobiju nenamenske pare pa mogu da troše kako hoće, zato je bolje preko UNOPS-a i Ambasade gde se tačno znaju procedure - rekao je Vučić.

Vučić je od ambasadora Norveške na skupu tražio još novca za nerazvijene opštine, istakavši da se one troše za borbu sa nasiljem nad ženama i unapređene vladavine prava i demokratije. Poručio je okupljenim predsednicima opština da se ne stide da traže pare od stranih donatora, kao što traže od Republike.


U Aleksincu norveške pare trošene za socijalnu zaštitu

skup-u-AL-podrska-foto-V.M Okupljeni građani ispred sale; foto: V. M.Snežana Živadinović iz Društva za razvoj kreativnosti kazala je da ova organizacija sprovodi projekte od 2013. do 2016. godine u Aleksincu, otkada je za 3 projekta potrošeno 234.000 evra. Od toga je, kako je kazala, skoro 200.000 donirala Ambasada Norveške.

Dva puta kao aplikant i treći put kao partnerska organizacija učestvovali smo u projektu. “U ime starih” vredeo je 98.000 evra. Kroz ovu podršku 180 starih i iznemoglih bilo je korisnika - pomoći u kući, medicinske pomoći na terenu i volonterskog servisa. U ime starih i ostalih nevidljivih pomognuto je 168 osoba sa invaliditetom. Ove usluge su sad u lokalnim planovima i finansiraju se iz budžeta - rekla je Živadinovićeva.


"Vučić u Aleksincu više nego ostali državnici u poslednjih 100 godina"

Nenad Stanković, predsednik Opštine Aleksinac u kojoj je održan skup “Podrška Kraljevine Norveške Srbiji”, konstatovao je da je Vučić u Aleksincu bio više puta od svih prethodnih predsednika.

Čast mi je i ponosni smo da skup ovakvog ranga u Aleksincu organizujemo. Imam dobro istorijsko sećanje, a i konsultovao sam istoričare: Aleksandar Vučić posećivao je Aleksinac više nego svi predsednici države zadnjih 100 godina, skupa - rekao je Stanković.

Na skupu su govorili i predsednici opština Bela Palanka, Bosilegrad, Kraljevo i ostalih. Međutim, umesto o problemima građana opštine, uglavnom je bilo reči o onome što smatraju uspesima lokalnih vlasti poslednjih godina, planovima o učešćima u projektima i pomoći donatora i Republike.

Posle Aleksinca, Vučić je sa brojnom pratnjom krenuo u Grdelicu da obiđe trasu Koridora 10.

Podsetimo, njegovu kampanju “Budućnost Srbije”, politički analitičari ocenili su kao svojevrsni kontramiting protestima “1 od 5 miliona”, koji se održavaju i u mnogim gradovima na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Miggyy

    10:02 // 8. 2. 2019.

    Путујући караван ΛV "Будућност Србије" почео да шпарта Србијом, где ΛV разговара с народом, народ слуша он говори хвалоспеве, бајколажи, а главна тема су му Ђилас, Јеремић и Обрадовић. Уместо што шири причу о лоповству, како има истинита сазнања, што их не препусти полицији, тужилаштву и судству и нека се суоче са истином. Ако мисли да причама о њиховим крађама ће забављати народ, вара се. Тај се

  • Crvenkapa

    21:23 // 7. 2. 2019.

    Çak se i Velji smučio

  • Branislav Petrovic

    20:13 // 7. 2. 2019.

    Ja se ne stidim,stranci bre dajte mi par hiljada evradi da se izvucem iz bedaka ali u kontinuitetu,par godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: