Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 26. 2. 2021.

| Društvo

Vučić u Kuršumliji najavio investicije i novčanu pomoć za sve koji žive na Kosmetu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Vučić najavio pomoć Srbima sa KiM; Aleksandar Vučić, foto: Vanja Keser

Kakva je situacija pred najavljenu posetu Miroslava Lajčaka predstavnika EU za dijalog sa Kosovo i Metohijom, koji su dalji koraci i kakve će mere preduzeti država u nastavku razgovora u Briselu, upoznao je na sastanku u Kuršumliji predstavnike Srba sa KiM predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U kuršumlijskoj kasarni “Toplički ustanak” Vučić je najavio je da će posebnu finansijsku pomoć dobiti svi građani koji žive na Kosmetu i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni, kao i svako dete dobiti po 100 evra.

Pored finansijske pomoći građanima, Vučić je obećao i da će Srbija nastaviti da ulaže na KiM i finansirati važne projekte za život građana, poput već dogovorene izgradnje zgrade KBC Kosovska Mitrovica i KBC u Gračanici, a radiće se i magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice.

Ipak, jedna od najvažnijih tema ovog sastanka bila je razmatranje aktuelne političke situacija na KiM posle izbora, na kojima je, kako je istakao, potvrđena apsolutna dominacija Srpske liste.

Moja je dužnost da upoznam predstavnike Srba sa KiM sa situacijom i pred dolazak Miroslava Lajčaka i nastavka razgovora u Brisle, o bezbednosnim problemima, ali i o konkretnim dogovorima i planovima jer je pred Srbijom veoma težak period, tokom kojeg će biti suočena sa različitim pritiscima sa svih strana pre svega po pitanju KiM, a očekujem zajednički pritisak SAD i EU da Srbija prizna Kosovo - rekao je Vučić posle sastanka sa Srbima u Kuršumliji.

Vučić je, osim sa predstavnicima Srpske liste, imao sastanak na kome su, pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika i potpredsednika Srpske liste Gorana Rakića i Igora Simića, prisustvovali i predsednici privremenih organa u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova na KiM.


Nezaposlenima na KiM 200, zaposlenima i deci po 100 evra

Vučić je u Kuršumliji najavio je da će posebnu finansijsku pomoć dobiti svi građani koji žive na Kosmetu i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni, kao i svako dete dobiti po 100 evra.

Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM - rekao je Vučić.

Kako je rekao, time će se pomoći posebno siromašnom delu stanovništvu na KiM, pa će, tvrdi on, petočlana porodica u kojoj roditelji rade i imaju troje dece, dobiti 500 evra, a ako su roditelji nezaposleni 700 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trstenik

    10:19 // 28. 2. 2021.

    Pomenuli ste da će te dati po 200€ i nama koji smo ne zapošljeni u centralnoj Srbiji .

  • Crni Domino

    22:14 // 26. 2. 2021.

    Predsednice, ko ti je dao dozvolu da pare nas poreskih obveznika delis po Kosovu kosovarima!? Zar nisu svi od te pomoci vec kupili diplome, radna mesta, stanove po Beogradu, kuce i imanja po Srbiji, zar nisu svi otvorili firme po Srbiji kao Veselinovic i Radoicic!? Vucicu, proklet bio!

  • superhik

    21:40 // 26. 2. 2021.

    Ovaj deli pare ko da su njegove! Deli milione koje ćemo mi da vraćamo sa debelom kamatom. Ako ovi iz opozicije kada budu dosli na vlast zaborave na sve lipovluke koje su počinili onda su ista xxxx kao i ovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: