Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 24. 11. 2021.

| Društvo

Vučić u decembru na 2 dana u Nišu, najavio i radove na auto-putu do Pločnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Vučić tenkovi
U NIšu se planira susret sa vojskom; Foto: S. M.

Za 1. decembar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio početak izgradnje auto-puta od Niša do Pločnika, početak deonice koja bi trebalo da spoji Srbiju i Albaniju sve do Drača. Takođe, kako je rekao, u poslednjem mesecu ove godine posetiće Niš na 2 dana i razgovarati sa vojnim starešinama.

Na konferenciji za medije koja je trajala oko sat vremena predsednik Srbije govorio je o brojnim temama, od Kosova do spoljne politike, neizbežnog pominjanja tajkunskih medija, ali i o infrastrukturnim projektima.

Deonice je po starom dobrom običaju pokazivao na mapi, a naglasio je da su veliki planovi kompletna rekonstrukcija pruge od Niša do Beograda i od Niša do Preševa.

Ono što je izvesno, kako je rekao, jeste početak gradnje prve deonice “Auto-puta mira”.

1. decembra, za nekoliko dana, krećemo u izgradnju Niš-Pločnik. To je put koji je veoma važan za našu Toplicu, ali u budućnosti veoma važan za naš narod na Kosovu i Metohiji. Posebno u Gračanici, kosovskom pomoravlju - rekao je Vučić.

Ovaj auto-put je jedan od projekata koji su zaživeli poslednjih godina. Više puta je najavljivan i trebalo bi da spoji Niš i Drač u Albaniji. Srbija bi trebalo, kako je ranije rečeno, da izgradi deonicu do Merdara, a ovaj put deo je i Vašingtonskog sporazuma koji su u Beloj kući potpisali Vučić i tadašnji premijer Kosova Avdulah Hoti.

Kako je u novembru prošle godine rekao ministar finansija Siniša Mali deonica do Pločnika koštaće 85 miliona evra i finansiraće se iz kredita Evropske banke za obnovu i i razvoj. Tada je i početak radova najavljen za polovinu 2021. ali su rokovi, očigledno, probijeni.

Ostatak izgradnje takođe će finansirati Zapad i to Evropska investiciona banka sa 100 miliona i 40,6 miliona daje EU kao donaciju.


Vučić sa vojskom na 2 dana u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u decembru boraviti 2 dana u Nišu.

Verujem da ću, da li 4. i 5. ili 11. i 12. na dva ili tri dana biti u Nišu, pa ćemo tamo imati skup svih visokih vojnih starešina. Moramo da radimo na dokumentima, pa ćemo analizirati i na vrlo transparentan način pokazati koliko Srbija ulaže u vojsku - rekao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je u Nišu više od jednog dana boravio još 2016. godine, tada kao premijer Srbije.

Tada je najavljivano da će cela Vlada spavati 7 dana u kasarni, ali na kraju se ispostavilo da neki ministri nisu ni ušli u krug kasarne, već su spavali u hotelima, a neki su u vojnom smeštaju proveli po svega nekoliko dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MK Ultra

    10:33 // 10. 12. 2021.

    Sme li neko da pita za 1244 ???

  • Smuk

    20:22 // 25. 11. 2021.

    @SrdjanPetrovic,Ivan,ČEDO MIRA,Sava:
    Vas četvorica , k'o da ste s' Marsa pali... ne zamerite mi , niste jedini ! Ima vas na stotine - nema vas na hiljade kako predstavljaju , jer ne bi mogli da vas na'rane akamoli da vi napiju... sa s' soci!
    Koju firmu su doveli u N. Sad i Kg i da radnici primaju 600€?
    Naravno... znam da ste frustrirani i nervozni...

  • Sava

    18:09 // 25. 11. 2021.

    Namesti kanalitacuji a ne autoput.U 21-om veku Nis i okolina nema kanalizaciju,SRAMOTA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: