Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 18. 12. 2019.

| Društvo

Vučićeva želja: Brza pruga do Niša, da Niš bude kao Novi Sad

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti, Kurir
vučić
Nema para, ali postoji želja; foto: Vanja Keser

Na otvaranju deonice Surčin - Obrenovac predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je želja aktuelne vlasti i izgradnja brze pruge od Beograda do Niša, ali kaže da je za to tek neophodno pronaći novac.

Iz muzejske postavke završenih infrastrukturnih projekata u Srbiji koja je tokom vikenda otvorena u prostorijama Ministarstva građevine, neimarska svita na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem preselila se na teren.

Otvorena je deonica auto-puta Surčin - Obrenovac, a Vučić je tada naglasio da bi želeo da se brza pruga izgradi do Niša.

Sve je jasno za prugu Niš-Preševo i Dimitrovgrad, tamo će biti pruga za brzinu od 120 kilometara. Za brzu prugu do Niša, koja bi išla na veću brzinu skače dramatično cena za 800 miliona - rekao je Vučić, a prenosi Kurir.

Upravo je visoka cena glavni problem i neizvesno je kada bi projekat mogao da bude realizovan.

Vučić kaže da bi želeo da pronađe novac za izgradnju brze pruge nalik onoj do Subotice, jer kako je naglasio, želi da Niš bude kao Novi Sad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slobodan gradjanin

    14:02 // 19. 12. 2019.

    Meni je stvarno zao sto ste slobodni samo na internetu, sto morate da sirite SNS kulturu da bi imali hleb da jedete, sto stitite one koji bi vas u sekundi prodali i jos vas ubedili da je to dobro za vas. Meni je zao sto ne umete (necete) da otvorite oci i vidite mrak u kome zivimo.

    Ali, samo se vi radujte sto ce Acko da "pravi prugu". Samo jako!!

  • Sava

    09:46 // 19. 12. 2019.

    Kad su Japanci čuli za kolje vreme treba da voz iz Beograda dodje do Niša, pitali se koliko li je velika ta zemlja Srbija???E sad će vladari da izmisle nove takse, da pronadju pare u dzepovima preostalih gradjana Srbije koji nisu mogli ili želeli da napuste ovu bogatu,divnu i politikom opljačkanu zemlju.Ne samo ekološka taksa, nego taksa i na glavu,ruke, noge...SRAMOTA BRE ŠTA RADITE NARODU !!!

    • Stanislav

      10:55 // 19. 12. 2019.

      A, zamislite, taksa za božićno prase. Ili sam preterao.

  • milorad

    07:42 // 19. 12. 2019.

    G-dine Predsedniče, "imate li želju" da RAZVIJATE AGRAR, posebno u jugoistočnoj Srbijii - Vlasina, Suva planina, Stara planina. Ma, ceo Jug. Pričate o "brzim prugama", a iz Niša za Beograd, u jutarnjim satima, možda ne znate, par putnika i osoblje. Da ne nabrajam primere. Generalno, STRATEGIJA RAZVOJA LOŠA. Koga za savetnike imate, posebno iz drugih zemala?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: