Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 29. 1. 2018.

| Društvo

Vučje posle 40 godina dobija novu vodovodnu mrežu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
cevi
Za 4 meseca meštani Vučja imaće nove vodovodne cevi, foto: ilustracija, JKP "Naissus"

Stare pocinkovane cevi koje su, zbog malog profila, često pravile zastoj u vodosnabdevanju, meštanima Vučja više neće predstavljati problem, jer će 300 domaćinstava ove varošice, prema najavama gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, za 4 meseca dobiti novu vodovodnu mrežu.

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže realizuje se, kako kaže, preko programa Evropsko partnerstvo sa opštinama. Vrednost radova je 17 miliona dinara, od čega Evropska unija, kaže Cvetnović, preko Ministarstva finansija izdvaja 70%, dok se ostalih 30 finansira parama poreskih obveznika grada Leskovca. mreza Foto: B.A.

Izgradnja sekundarne mreže u Vučju ima za cilj dovođenje zdrave pijaće vode do korisnika, čime će se unaprediti opšti higijenski uslovi svih stanovnika - kaže Cvetanović.

Dodaje da je prethodnom periodu u ovoj varošici izgrađen dovod od Barja do rezorvara u Vučju, zatim primarni cevovod koji ide od rezervoara, kroz Vučje do fabrike u Porečju, kao i deo cevovoda prema Nakrivnju i Čukljeniku.

Radove na postavljanju sekundarne vodovodne mreže u Vučju izvodi preduzeće Telekomunikacija d.o.o Blace.


Obnovljen i put Gornja Jajina - Bunuški Čifluk

Put koji vodi od Leskovca ka Vučju, u dužini od 2,5 kilometara dobio je novi asfalt, a iskopani su i novi odvodni jarkovi.

Na ovoj deonci, kako kaže Cvetanović, ostalo je da se uradi postavljenje bankina. Rehabilitacija opštinskog puta Gornja Jajina - Bunuški Čifluk, kako kaže, realizuje se kroz projekat Podrška razvoju poslovne infrastrukture, a vrednost radova je nešto više od 20 miliona dinara. radovi Novi asfalt na deonici Gornja Jajina - Bunuški Čifluk, foto: B.A.

Ministarstvo privrede učestvje sa 9,9 miliona, dok ostali iznos finansira grad - kaže Cvetanović.

Pored rehabilitacije ovog opštinskog puta, kaže Cvetanović, u narednom periodu, preko istog programa, asfalt će biti zamenjen i na deonici od pruge u Leskovcu ka selu Bogojevce, pa sve do fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Vrednost tih radova je, kako kaže, oko 56,5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bojan s

    20:25 // 3. 2. 2018.

    U Vučju građani koji imaju priključak na gradski vodovod godinama,sada ponovo plaćaju blizu 45000 din.kako bi ih priključili na novi vodovod.U Leskovcu za isti takav slučaj građani ne plaćaju ni dinar.Pitanje je moje kakva je ovo diskriminacija sa nama Vičjancima?

  • Nn

    00:35 // 31. 1. 2018.

    Velika Sejanica nikad nema vodu, a iznenađujuće je puno i funkcionalno selo. Nemojte samo da kukate kad se sela isprazne, kad već ništa ne preduzimate da se to spreči. Ljudi plaćaju porez isto kao i oni u Beogradu i imaju valjda pravo na VODU u 21.veku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: