Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:27, 14. 4. 2021.

| Društvo

Vujović: 15,6 miliona za bolji kvalitet vazduha u Nišu, uskoro konkurs za zamenu individualnih ložišta

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Zagađenje vazduha
15,6 miliona za bolji kvalitet vazduha; foto: Vanja Keser

Iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 12 miliona dinara za zamenu ložišta u domaćinstvima u Nišu, a preostalih 3,64 miliona za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja, saopštila je ministarka Irena Vujović tokom posete Nišu. Koje je sve informacije ministarka iznela prilikom posete zna se samo iz saopštenja koje su objavili na sajtu Vlade, a novinari Južnih vesti nisu imali prilike da postave brojna pitanja iz te oblasti, jer nisu bili pozvani na događaj.

Jedna od tema tokom posete ministarke Vujović trećem gradu na jugu Srbije bila je i zagađenost vazduha o čemu novinari Južnih vesti pišu i istražuju duže vreme. Iako su novinari imali informaciju da danas dolazi ministarka, te pozvali Ministrarstvo da potvrde informaciju, oni su uputili na mejl, na koji i nakon postavljenih pitanja niko nije odgovorio. Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Ministarstva, ministarka je istakla koliko je tačno Niš dobio para za projekte protiv zagađenja vazduha.

12 miliona dinara za zamenu ložišta u domaćinstvima i 3,64 miliona dinara za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja - piše na sajtu.

Vujovićeva je istakla da su individualna ložišta jedan od većih izvora zagađenja, te da žele da pomognu stanovnicima Niša da pređu na ekološki čistije energente.

Prebacili smo sredstva Gradu, koji će uskoro raspisati konkurs za raspodelu subvencija građanima- istakla je ministarka, saopštavaju na sajtu.

O konkursu je nedavno govorio i energetski menadžer Grada Niša Bojan Gajić, koji je početkom aprila napomenuo da će konkurs biti raspisan za mesec ili mesec i po dana, te istakao da su građani veoma zainteresovani.

Sa sajta Ministarstva saznajemo i da je bilo reči o drugim projektima u Nišu, te je ministarka podsetila na projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vredan 50 miliona evra, ali i na sanaciju i proširenje gradske deponije, s ciljem da postane regionalni centar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    23:51 // 17. 4. 2021.

    Te subvencije ce dobijati samo povlasceni. Ljudi se zaradovali da ce dobiti pola novca od drzave da zamene stolariju na stanovima i kucama kad oni izmislise uslov da imate projektnu dokumentaciju a 95% kuca u Srbiji nelegalno gradjeno. Isto ce biti i za grejanje. To ce sve ici na veze i vezice, partijske knjizice a cene kotlova i stolarije ce otici u nebesa i opet ce biti sve isto.

  • Čudesni dribling

    07:32 // 15. 4. 2021.

    Jel' monistarka naučila da čita?! Ovo drugo nije neophodno jer joj drugi pišu!

  • Čudesni dribling

    22:43 // 14. 4. 2021.

    Hahaha... Ovo nema ni u crtani filmovi... Razleteli se sad da rešavaju kad se skupio narod... Pomalo, du.e ipak žvaće gaće. Kažem ja, ovaj režim razume samo jezik prinude, kakvi dogovori! Utešno je što će ga, kada se dogodi narod, svi napustiti pa neće biti sukoba!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: