Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 24. 10. 2011.

| Društvo

Vukovi pojeli stado

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
kursumlija, vuk pojeo stado

U selu Kosanička Rača kod Kuršumlije u subotu oko tri sata čopor vukova napao je stado Milovana Riistića i zaklao mu 11, a teško povredio pet ovaca.

Šteta koja je napravljena ovoj porodici približno iznosi 1.500 evra. Najveći problem je što ovo nije prvi put da Ristićevo stado napadaju vukovi.

- Za poslednjih nekoliko godine ovo je četvrti put da su vukovi napali ovce. Do sada sam izgubio trideset ovaca, pa je šteta sigurno veća od 5.000 evra. Sve to možda ne bi bio problem da moja šestočlana porodica ne živi od prodaje ovaca - kaže Milovan, koji je pre šest godine kao raseljeno lice sa Kosmeta došao da živi u Kosaničkoj Rači.

S ozbirom da im je sva imovina ostala na Kosmetu, nastanili su se u kući rođaka i od Crvenog krsta dobili kao pomoć četiri ovce, a tokom godina razvili stado od 140 ovaca.

- I sada polako gubimo sve što imamo. Od vukova ne znam kako da se zaštitim jer ne smem da ih ubijam. Tražiću od nadležnih da mi omoguće da nosim lovačku pušku, barem da pucam u vazduh kada opet krenu na moje stado - kaže on i dodaje da ukoliko se nekako ne zaštiti, prodaće ovce, jer je šteta sve veća i veća.

Kosanička Rača se nalazi nedaleko od glavnog puta, blizu kojeg je i Ristićeva kuća. Ipak, vukovi se sve češće spuštaju sa planine i prave štetu, jer je u okolnim selima malo stoke, pa se oni u potrazi za hranom drznu da se spuste sa planine i napadaju. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bojan stojisavljevic

    19:02 // 6. 11. 2011.

    Najbitnija je stvar da se potpresednik opstine koji je tek izasao iz zatvora slikao pored zaklanih ovaca. Sto njega vuk ne odnese negde manja bi steta bila.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: