Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 23. 9. 2021.

| Društvo

Vulin: Vučić zamolio, Nacrt zakona o policiji se povlači iz procedure

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vulin policija
Strani plaćenici, tajne službe,...; Foto: MUP Srbije

Nakon brojnih zamerki na Nacrt novog zakona o unutrašnjim poslovima, on je povučen iz procedure, kaže ministar Aleksandar Vulin, a na taj potez se odlučio, kako stoji u saopštenju MUP-a, nakon što ga je zamolio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kao na svoj lični poraz za koji će snositi posledice, iako ne saopštava koje, na povlačenje zakona gleda ministar policije Vulin.

Sagledavajući sve činjenice, predsednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučem iz procedure. Predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi. Ovo je moj lični poraz i ja ću snositi njegove posledice, ali i ovim putem želim da upoznam javnost da ću nastaviti da se borim za bezbednu Srbiju uprkos agentima i njihovim finansijerima - stoji u saopštenju MUP-a koje potpisuje Vulin.

Najveći broj zamerki odnosio se na povećan video nadzor i ozakonjavanje softvera za prepoznavanje lica, a uvođenje te tehnologije ministar Vulin je uporedio sa uvođenjem uzimanja otisaka prstiju početkom 20. veka.

1903. godine u Beogradu su izbile krvave demonstracije, jer je policija donela uredbu po kojoj su kalfe morale da u legitimaciji imaju fotografiju. 2014. godine, Zakon o radu koji je promenio Srbiju, dočekan je demonstracijama i pretnjama pobunom. Obavezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija - kaže Vulin.

On kaže da bi pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete, nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, ali da je taj najavljeni potez napadnut od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca.

Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji. Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije - kaže ministar.

U saopštenju Vulin ponavlja mantru o stranim plaćenicima i kaže da se obaveštajnim radom došlo do informacija da je "nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • direktno iz Vojnegovac

    18:10 // 24. 9. 2021.

    zakon o radu iz 2014te je od radnika napravio robove, svaka demonstracija zbog toga je bila na mestu. Orbovic je prodao radnike zajedno sa Vučićem

  • sava

    15:55 // 23. 9. 2021.

    Mlad covek Vulin,steta sto je puko.

    • Tajanstveni Alan

      19:28 // 23. 9. 2021.

      Ko lajsna !Bolje da nije isao u skraceno odluzenje vojnog roka !

  • Ivan

    14:30 // 23. 9. 2021.

    Tacno sam znao da je ovo maslo ovog. A onaj na vrhu sigurno nije nikoga zamolio jer mu je ego previse veliki da bi se spustio na taj nivo da nekoga ispod njega moli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: