Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 8. 5. 2019.

| Društvo

Vulin i Stefanović na probi vojske i policije za paradu u Nišu [foto]

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Vulin i Stefanović
Osmatraju kako teku pripreme; foto: Vanja Keser

Vojnici i policajci se na niškom Bulevaru Nikola Tesla uveliko pripremaju za predstojeću paradu "Odbrana slobode", na kojoj će građani moći da vide borbena vozila, tenkove, oklopna i policijska vozila, savremeno naoružanje i drugo, a probu su nadgledali ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović.

VAK-2399 Pripreme u punom jeku; foto: Vanja Keser

Više od 4.000 vojnika i policajaca ima intenzivne probe, kažu u Ministarstvu odbrane, a komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji je odgovoran za pripremu, organizovanje i izvođenje prikaza, kaže da svi ulažu maksimum da prikaz sposobnosti prođe najbolje što može.

Ovo je način da pokažemo i našu spremnost da čuvamo otadžbinu Srbiju i zaštitimo građane Republike Srbije, iskazujući ljubav prema vojnom i policijskom pozivu. Pozivam građane Srbije i Niša da dođu 10. maja i budu zajedno sa vojnicima i policajcima - kazao je general Simović. VAK-2318 Pripreme u punom jeku; foto: Vanja Keser

U paradi će učestvovati pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova koji se, dodaje, punom parom pripremaju da na dostojanstven i veličanstven način obeleže Dan pobede.

Na probi su danas bili i ministri vojske i policije Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović koji su osmotrili pripreme i uverili se da li su svi spremni da prikažu svoje sposobnosti, opremu i naoružanje. VAK-2203 Pripreme u punom jeku; foto: Vanja Keser

Građani Niša i Srbije koji 10. maja budu prisustvovali Prikazu sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije na niškom Bulevaru Nikola Tesla moći će da vide borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila „Hamer“, artljerijske sisteme „Oganj“, borbena vozila „Lazar“, artiljerijska oruđa „Nora“, protivvazduhoplovne raketne sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije „Šumadija“, „Alas“, „Miloš“, „Oganj modularni“, „Oganj digitalni“, „Pasars“ i savremeno naoružanje i opremu po projektima „1500“ i „1500+“.

U galeriji fotografa Vanje Kesere možete videti kako teku pripreme i delić onoga što će srpska vojska i policija prikazati u petak, 10. maja.

Podsetimo, pred paradu su na Bulevaru isečene bandere i srušeno je pešačko ostrvo, a od pre nekoliko dana je saobraćaj u tom delu Niša blokiran, što je uslovilo velike gužve. Vanredno je i u naselju "Stevan Sinđelić" kraj kojeg će vojnici i policajci defilovati.

VAK-2373 Pripreme u punom jeku; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Origi Vajnaldum

    13:11 // 9. 5. 2019.

    Zbog obaveza Druga Vucica pomera se dan pobede sa 9. na 10. maj! Vojska u vrlo losem materijalnom stanju. Decu lecimo putem SMS-a itd. Hvala Vucicu

  • Sanja

    12:01 // 9. 5. 2019.

    Nigde ne pise u koliko je sati parada.Ako neko zna neka napise.

    • Sunčica

      15:11 // 9. 5. 2019.

      Pisalo je u 11h.

  • dobri vukovic

    09:21 // 9. 5. 2019.

    A cime.se hvale.
    Tenkovi Avioni Raketni sistemi
    ostali od Tita.Hameri.poklon od Amera.Koliko Nora.Lazara i raketa.ima u stvari u jedinicama vojse.Ima ih samo na paradama a nocnih durbina samo za prvi red esalona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: