Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 13. 4. 2022.

| Društvo

Vulin opet u "tajnoj" poseti Nišu, javnost obavestili samo saopštenjem

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vulin
Poseta Nišu bez prisustva medija; foto: MUP

Bez ikakve najave, bez prisustva medija i mogućnosti da postave pitanja Niš i Policijsku upravu u tom gradu posetio je ministar policije Aleksandar Vulin. U saopštenju koje su poslali piše da je razgovarao sa rukovodiocima o tome šta je urađeno u prethodna dva meseca od kada niška policija ima novog načelnika. Ovo nije prva takva poseta Vulina niškoj policiji, a sam načelnik koji je o radu izvestio ministra, niškoj javnosti se još nije obratio.

Bez medija, ali uz svog fotografa, Vulin je boravio u Nišu, pa su mediji naknadno o tome obavešteni samo saopštenjem iz kabineta MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Niš i razgovarao sa novim načelnikom i rukovodiocima ove policijske uprave o svim merama koje su preduzete na unapređenju bezbednosti građana Niša u prethodna dva meseca i istakao da zaštita običnog čoveka mora da bude prioritet rada policije - saopštili su iz MUP-a.

Dopisnik N1 iz Niša Milan Stojanović takođe je za ministrovu posetu saznao iz saopštenja i kaže da praksa pokazuje da se posete najavljuju i da novinari imaju mogućnost da prisustvuju događajima i da postavljaju pitanja samo kada to odgovara onima na vlasti.

Javnost stiče utisak prilikom takvih poseta da se događa nešto što javnost ne treba da zna. Tome su doprineli sami, jer uvek svuda u obilaske idu pompezno, sa gomilom medija ili sa odabranim medijima. Ima se utisak da se nešto događa, a mi ne znamo šta - kaže Stojanović.

Vulin je takođe bez prisustva medija posetio Niš i dan nakon tragedije u Duvaništu u kojoj su poginuli 12-godišnji dečak i 48-godišnji muškarac, a nakon čega su Nišlije protestvovale na ulicama.


Vulin najavio više pozornika u Nišu

Ministra unutrašnjih poslova u Nišu je primio novi načelnik Jovica Stojmenović koji je, kako piše u saopštenju, referisao o rezultatima koje je policija ostvarila u prethodnom periodu i predočio buduće aktivnosti kako bi se povećala zaštita i bezbednost građana Niša.

O bezbednosti u Nišu ne navode šta je na sastanku govorio načelnik, već da je ministar Vulin ocenio da se uspeh načelnika svake policijske uprave meri po tome koliko je truda i rada uložio da zaštiti obične ljude i po tome koliko se građani osećaju sigurno i bezbedno. vulin Nova poseta Nišu; foto: MUP

Uspeh svakog načelnika policijske uprave zavisi od toga koliko je truda i rada uložio u borbu protiv uličnog kriminala, razbojnika, lopova, džeparoša i svih onih koji remete svakodnevni način života i mir naših građana - u saopštenju piše da je to rekao Vulin.

U saopštenju MUP-a navode i da je od 11 razbojništava, koja su prijavljena od početka godine na području Niša, rasvetljeno devet, a rešena je serija od pet razbojništava i iza rešetaka je stavljeno dvoje razbojnika koji su u večernjim satima presretali mlađe prolaznike na ulici i, preteći im nožem, otimali novac.

Bezbednost običnih ljudi mi je najvažnija, hoću da naša deca, naše bake i deke, majke i očevi budu potpuno sigurni i bezbedni, to je prioritet mog rada kao ministra policije", naglasio je ministar unutrašnjih poslova i istakao da će se na ulicama Niša naći još više pozornika kako bi se bezbednost Nišlija pojačala - rekao je ministar.

Saopšteno je i da je početkom godine zaposleno 34 mladih policajaca pozornika, a da je još 36 na obuci i da će se oni uskoro pridružiti službi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Lučić

    16:45 // 15. 4. 2022.

    Njega bi policija prva trebala da izprepita,da ima pravde u ljudima koji mu stoje mirno.Platu dobijaju od svih gradjana,trebalo bi da rade ZA gradjana a NE PROTIV njih.

  • Milan

    20:51 // 14. 4. 2022.

    Malo,, robe'' ide sa juga a velika potraznja. Da ih organizuje

  • vmp

    07:32 // 14. 4. 2022.

    sto dobar trip... uradis se pa cimas pandure po selima...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: