Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 3. 6. 2020.

| Društvo

Vulin tokom stranačke posete Pirotu najavio otvaranje kasarne

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vulin
Vulin poput prethodnika najavljuje povratak vojske u Pirotu; foto: Pokret socijalista

Vojska Srbije povukla se iz pirotske kasarne još 2006. godine, a poslednjih godina pred svake izbore aktuelizuje se njeno ponovno otvaranje. Ovog puta to je najavio ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prilikom posete Pirotu i svojim koalicionim partnerima u Srpskoj naprednoj stranci.

Poslednih godina često se priča o povratku vojske u Pirot, prethodni ministar odbrane Bratislav Gašić tokom 2015. godine rekao je da se to neće desiti pre početka 2016. godine, ali do toga nije došlo.

To pitanje je aktuelizovao njegov naslednik Aleksandar Vulin prilikom stranačke posete Pirotu.

Građanima Pirota sa zadovoljstvom želim da kažem da se Vojska Srbije vraća. Mi smo tu da bismo čuvali svoj grad i svoju zemlju i u narednom periodu, hoćemo da vratimo jedinicu po njenoj veličini. O tome ćemo razgovarati, ali hoćemo ponovo da vratimo jedinicu u Pirot - rekao je Vulin.

Ipak, ne zna se u kom obimu i kada će se to desiti, ali predsednik Pokreta socijalista najavljuje, kao i njegov prethodnik, povratak vojske i otvaranje zapuštene kasarne.

Pirot je vojnički grad, Pirot je grad sa tradicijom, Pirot je grad na strateškom mestu, Pirot je grad koji zaslužuje i treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. Vojska Srbije treba da se vrati, Vojska Srbije treba da se vrati u mnoge gradove, treba da se vrati u mnoga mesta - smatra Vulin.

On je ocenio da je vraćanje vojske dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali da je to i dobra ekonomska vest, jer je, kako on kaže, Vojska Srbije siguran i dobar poslodavac, a otvaranje kasarne je uporedio sa otvaranjem fabrike, iako se Vojska ne bavi proizvodnjom i ne prihoduje, a predstavlja teret na budžet.

Ja se radujem što ćemo imati mogućnost da građani Pirota uzmu svoje mesto u Vojsci Srbije, uzmu učešće u našim jedinicama, vežu svoju budućnost i sudbinu za Vojsku Srbije, a život u Vojsci Srbije je svakog dana sve bolji i vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije, jer to je sudbina Srbije - rekao je Vulin.

Podsetimo, Vojska Srbije se povukla iz pirotske kasarne 2006. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    14:42 // 4. 6. 2020.

    Ljubi ga tetka...

  • Bata

    09:55 // 4. 6. 2020.

    Да ли вреди коментарисати човека који од војске нема ни два кишна петка,који би да зарати са целим светом,који је био на неки начин део власти која је потписала капитулацију 1999г. и која ће признати то исто Косово.

  • A TEČE NEMA, SAMO TETA ?

    21:12 // 3. 6. 2020.

    PRVO DA PROČITA DEJTONSKI MIR PA KUMANOVSKU KAPITULACIJU, PA DA VIDI ZAŠTO NEMA VOJSKE U NEGOTINU, KNJAŽEVCU, ALEKSINCU, PIROTU ...

    • Pametnom dovoljno

      06:04 // 4. 6. 2020.

      Gašić: "Kasarna u Pirotu je ušla u plan za 2015/2016. godinu da se u nju vrate vojnici."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: