Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 29. 8. 2017.

| Društvo

Vulin u Vranju: Povećanje plata u vojsci do kraja godine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Kurir
vojska
Čeka ih 10% više do kraja godine; foto: Vojska Srbije

Obilazeći 4. brigadu Kopnene vojske u Vranju, ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao je da vojnici mogu da očekuju povećane plata za 10% do kraja godine.

Vulin je u Vranju obišao i Spomen-sobu 4. brigade i naglasio da je vrhovni komandant Aleksandar Vučić naložio da se povećaju plate, kako bi se pokazalo “koliko je vlast zahvalna i koliko ceni sve pripadnike Vosjke Srbije”.

Povećanje plata od 10% neće biti jedina mera koja će pomoći pripadnicima Vojske Srbije i njihovim porodicama, ali o tome ćemo u narednom periodu. Kao što vidite uloga Vojske Srbije se izuzetno poštuje i mi hoćemo da vojnički poziv učinimo prestižnim kao što je nekada bio - rekao je Vulin.


Vojnička plata manja od republičkog proseka

Ipak, plate vojnika, takozvanih ugovoraca kreću se oko 30.000 dinara što je znatno niže u odnosu na republički prosek.

U Vojnom sindikatu Srbije su juna meseca izdali saopštenje u kojem navode da je odlazeći premijer Aleksandar Vučić tadašnjem ministru odbrane Zoranu Đorđeviću dao odobrenje da plate vojnicima dodatno smanji tako što će im topli obrok i regres uračunati u platu.

Ovim izmenama pripadnicima Vojske Srbije dodatno su umanjene plate za iznos toplog obroka i regresa koji će im se od sada odbijati od već mizernih plata. Za sada ostaje nejasno koliki je tačan iznos toplog obroka i regresa koji će od aprila primati pripadnici Vojske, jer ovim izmenama pravilnika taj iznos nije utvrđen linearno, u konkretnom iznosu, već je samo ugrađen u koeficijent na osnovu koga se obračunava plata - piše u saopštenju.

Iz sindikata pojašnjavaju i da će ovom odlukom viši činovi imati veći topli obrok i regres.

Nesporno je da se ovim izmenama krše zakoni na štetu pripadnika Vojske jer se tako iznos toplog obroka i regresa razlikuje prema kategoriji zaposlenog - između ostalog piše u saopštenju.

Inače, do sada je povećanje plata pripadnicima vojske najavljana više puta, a samo u ovoj godini je bivši premijer i aktuelni predsednik Vučić dva puta najavljivao veće zarade, ali se one do sad nisu menjale.

Podsetimo, i pripadnici vojske su osetili mere štednje od pre nekoliko godina na svojoj koži, pa su tako pored umanjenja zarada dobili i manje dnevnice, čak i za terene i dužnosti koje izvršavaju u Kopnenoj zoni bezbednosti na granici sa Kosovom*.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Verica Rakocevic

    11:06 // 30. 8. 2017.

    More , bezite iz Vojske! Dokle da ginemo za politicare?Cerka i supruga oficira u penziji.Pre bih sinu isekla mali prst , nego da ga pustim da gine za jajare.Vojsci svaka cast i uvek cu da je cenim , jer to zasluzuje.Zivela Vojska Srbije! Zivela Srbija!

  • Kaljari

    17:19 // 29. 8. 2017.

    Vec pet godina slusamo istu pesmu-Do kraja godine?!
    Kad dodje kraj godine,sledi- Hteli smo,ali,MMF ne dozvoljava!
    I,vrapci na grani naucise pesmicu.

  • Misko Grbin

    16:14 // 29. 8. 2017.

    Nelipsi magarce do zelene trave. Ovaj je preko babe Jule unistio i Slobu, sada resio covek da nas opravi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: