Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 20. 10. 2023.

| Društvo

"Vurdijada" po 11. put u Babušnici, koncertom je najavljuje Ana Bekuta

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vurda
Po 11. put ove godine; foto: Lj. F.

Manifestacija posvećena lužničkoj vurdi - specijalitetu Babušnice i lužničkog kraja i ove godine okupiće proizvođače tog autentičnog mlečnog proizvoda, a posetioci će moći da kupe i druge poljoprivredne proizvode, kao i proizvode domaće radinosti. Vurdijada će održava u subotu, 21. oktobra, a najaviće je koncertom u petak uveče Ana Bekuta.

Prema informacija iz Turističke organizacije Babušnica, svoj prepoznatiljivi proizvod ponudiće 49 proizvođača, a ukupno će biti 160 izlagača iz Srbije i Severne Makedonije, koji će ponuditi kupcima i jela nacionalne kuhinje, zimnicu, rakiju, pčelinje proizvode, suvenire i proizvode domaće radinosti i starih zanata.

Svečano otvaranje manifestacije, koja se održava po 11. put, je u 11 sati, dok je proglašenje pobednika za najbolju vurdu zakazano za 14 sati.

O pobednicima će odlučivati žiri u čijem sastavu ove godine je i glumac Nenad Okanović, koji je i promoter manifestacije.

Veče pre same manifestacije, na istom mestu gde se održava i Vurdijada, u Gradskom parku, od 21 sat koncert će održati pevačica narodne muzije Ana Bakuta.

Podsetimo, od ove godine mlečni proizvod po kome je ceo kraj poznat zvanično je upisan u registar Zavoda za intelektualnu svojinu, čime je dobio oznaku geografskog porekla i sada ima i zvaničan naziv - lužnička vurda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Admin Ibraimi

    01:54 // 23. 10. 2023.

    Jel moze da bude neki koncert u Nis na trgu kralja Milana nek bude Ceca Ražnatović ili Djani pre nove godine ako nije problem

  • Pirocanac

    00:42 // 23. 10. 2023.

    Smesna manifestacija,Pirotski festival sira i kackavalja je mnogo bolje organizovan i po PS-u kao i dani Caribrodske susenice.Stonse tice posete,banacijada je broj jedan mada i susenica je jaka.

    • Tajanstveni Alan

      18:25 // 23. 10. 2023.

      Imate le neku manifestaciju, gde cete se pohvaliti procitanim knjigama, naukom , sportskim uspesima, ili decicom sto osvajaju nagrade na skolskim takmicenjima ? Tesko, provincija je to ,ujutru Jovana Jeremic, uvece Precednik, izmedju krkaj i lokaj, pa na spijenje !

  • Bot&Botica

    19:35 // 22. 10. 2023.

    Ivancica nasa dika bice opet precednica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: