Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 16. 10. 2019.

| Ekonomija

"Vurdijada" za vikend u Babušnici, učestvuje preko 40 izlagača

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Oko 10.00 posetilaca u Babušnici
Prošle godine kroz Babušnicu prošlo 10.00 posetilaca ; foto Lj. F.

Preko 40 izlagača vurde i nešto manje onih koji pripremaju jela nacionalne kuhinje, učestvovaće na ovogodišnjoj “Vurdijadi” - manifestaciji koja promoviše tradicionalni mlečni proizvod Lužničkog kraja po kome je Babušnica poznata. Otvaranje manifestacije je u subotu, 19. oktobra, a proglašenje pobednika planirano je za 17 sati.

I ove godine će se, zbog nedovoljno velike sale gde bi bili smešteni izlagači i posetioci, manifestacija održati na otvorenom prostoru kod kupališnog kompleksa, a centralnom događaju prethodiće koncert Ivane Selakov u petak, 18. oktobra od 20 sati.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 12 sati, a vurdu - proizvod koji se može naći u restoranima širom Srbije, kako kažu u Turističkoj organizaciji Babušnice, izložiće 42 izlagača.

Manifestacija je prodajno-izložbenog karaktera, te će gosti iz svih krajeva zemlje moći da kupe ovaj autentični lužnički proizovod, a u sajamskom delu učestvovaće 89 izlagača koji će izložiti i prodavati proizvode starih zanata, domaće radinosti i suvenire.

U okviru ovogodišnje manifestacije koja se održava 8. put, u pratećem programu održaće se smotra folklora na kome će učestvovati 7 ansambala, a pisci i pesnici koji stvaraju lokalnom dijalektu održaće "Lužničku oratu" na kojoj će predstaviti svoja literalna dela.

Promoteri ovogodišnje “Vurdijade” i članovi žirija biće Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, koji je u istoj ulozi bio na prethodne 3 "Vurdijade" i Saša Mišić ili Pakleni kuvar iz popularne kulinarske TV emisije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Otpor99

    14:10 // 22. 10. 2019.

    Vurde i igara.

  • babusnicanin

    20:56 // 20. 10. 2019.

    Bas lepo,videli smo brku,selakovu i ostale zvezde a sto u Babusnicu ne dolazi usni,ocni,sto je karta do Pirota 460 dinara,katastrofalan put,mizerne plate,velike cene,nema veze.

  • komedija za prostu masu

    13:44 // 19. 10. 2019.

    Kakvo je ono zavijanje,boze me sacuvaj....ne razumem cemu ovoliko ozvucenje koje se cuje do draginca.

    • BugaraSS

      18:23 // 19. 10. 2019.

      Radi ugodjaja "hleba i igara".Doduse nema hleba od 3 dinara,samo ovaj budjavi,i igre su nesto slabe...ali opet kakvi su "gradjani",dosta im je.Do sledecih izbora kad ce dobiti bajke prezvakane vec 30 godina ,mozda flasu zejtina i mesto uz kutije za 2 000 dinara.I onda se pitaju zasto slovenci i nemci ne dolaze u Srbiju da rade i zive,nego mi idemo tamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: