Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 18. 6. 2015.

| Društvo

"Wizz Air" bi jedan avion da stacionira u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
wizz
"Wizz Air" bi jedan avion da stacionira u Nišu; foto: flicker.com/Aero Icaruc; CC

Jedan avion “Wizz Air”-a bi mogao stalno da bude u Nišu, što bi značajno povećalo broj letova iz našeg grada, rekao je direktor Aerodroma “Konstantin veliki” Vladica Đurđanović.

On je, gostujući u emisiji Niške telvezije, preneo ideje mađarske avio-kompanije da Niš ubuduće bude jedna od njenih baza.

Ipak, direktor kaže da bi za to trebalo pre svega obezbediti uslove, ali naglašava da bi takva saradnja sa “Wizz Air”-om značajno obogatila red letenja sa niškog Aerodroma.

Da bi povećao broj letova, potrebna je neka predispozicija što se tiče izgradnje hangara, smeštaja njihovih mehaničara, smeštaja aviona. Kad on smesti jedan avion Wizz Air-a na našem aerodromu, to podrazumeva svakog dana najmanje 3 do 4 leta puta 7 dana, to je negde od 25 do 28 leta nedeljno - rekao je Đurđanović.

Direktor nije precizirao da li bi Grad mogao da pomogne u stvaranju uslova za dolazak “Wizz Air”-ovog aviona, ali je rekao da je i do sada puno urađeno na modernizaciji Aerodroma, kao i da je mađarska avio-kompanija otvorila svoj šalter u niškoj vazdušnoj luci.

Proširili smo odlazni gejt tzv. tunelom, zatim novo osvetljenje, uveli smo novi audio-sistem da se poruke koje se prenose putnicima bolje čuju. Uradili smo rampe za ograničavanje parkiranja kamiona, da nam ne bi smetali pri dolasku putnika, kupili smo nove stolice, ugradili smo novi video-sistem, kupili i zamenili kompletan kompjuterski sistem Instaliran je novi “Wizz Air”-ov program za prodaju karata - kaže Đurđanović.

Podsetimo, prvi letovi šarenih “Wiz Air” aviona sa niškog Aerodorma biće 25. juna i to do Malmea, dok će 29. juna poleteti ka Bazelu.

Do ovih evropskih gradova putnici će iz Niša moći da lete i u zimskom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • leto

    08:49 // 19. 6. 2015.

    "25-28 leta nedeljno."

  • robert stosic

    23:42 // 18. 6. 2015.

    nerazumem 3 puta lete nis malme nedeljno mogli ste jednom nedeljno do geteborga ......imali bi dosta vise putnika....

  • Rus

    19:30 // 18. 6. 2015.

    Let do Moskve jednom nedeljno! Aman!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: