Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 3. 2. 2024.

| Društvo

"Wizz Air" privremeno obustavlja letove iz Niša do Beča i Dortmunda

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
DSC-0399
Prepolovljen broj letova; foto: Vanja Keser

U narednoj letnjoj sezoni, od aprila meseca, niskotarifna kompanija Wizz Air neće leteti iz Niša do Beča i Dortmunda, potvrđuju sa Aerodroma "Konstantin Veliki". Inspekcija motora na avionima te kompanije je i ovog puta razlog za redukciju broja letova sa niškog aerodroma.

Mađarska kompanija je krajem decembra već redukovala neke svoje letove, pa je tada smanjen broj letova ka Bazelu, dok je privremeno bila ukinuta linija ka nemačkom gradu, koja je novom odlukom sada produžena.

Razlog redukcije koji se ne odnosi samo na naš aerodrom nego i na čitavu njihovu mrežu, kako su nam preneli, leži u činjenici da se ova avio-kompanija susreće sa poteškoćama u radu zbog problema sa vanrednim servisima i pregledima motora Pratt & Whitney - saopštili su sa niškog Aerodroma.

Kompanija koja skoro deceniju leti iz Niša, u narednom periodu imaće letove samo ka Bazelu i Memingenu i to sedam nedeljnih letova ka tim destinacijama.

Kako kažu sa niškog aerodroma, svi putnici koji žele iz Niša da lete do Beča to mogu to i dalje činiti preko avio-kompanije Ryanair.

Nadamo se da će se situacija što pre stabilizovati i da će kompanija Wizz Air, kao jedan od najznačajnijih naših prevozioca nastaviti da i u narednom periodu svojim putnicima obezbedi raznovrsan broj destinacija - saopštavaju.

Sa aerodroma podsećaju putnike da svoja prava u vezi otkazanih letova mogu ostvariti putem zvaničnog sajta ili kol-centra avio-kompanije Wizz Air.

Podsetimo, od novembra 2023. godine ova kompanija ukinula je prvu ikada "low cost" liniju sa niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" i putnici više ne mogu da putuju do Malmea.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • @Nikola Radovanovic

    14:53 // 4. 2. 2024.

    Druze, ne znam sta imas od skole i cime se bavis ali primecujem da se mesas u sta se ne razumes. Istina je da PW motori moraju na inspekcije u radionice namenjene motorima.Drugo, aerodromi se ne pitaju nista oko linija! Aerodromi sluze samo za prihvat i otpremu putnika i aviona. Avio kompanije su iskljucivo te koje biraju destinacije gde ce leteti i procedura je veoma kompleksna iz milion razloga.

  • Nikola Radovanovic

    12:16 // 4. 2. 2024.

    Namerno se gase niskotarifni letovi iz Niša kako bi putnici platili visokotarifni let iz Beograda.

  • goran

    07:41 // 4. 2. 2024.

    Otkazao je letnje letove sa BG aerodroma do Zakintosa. letovi su u sezoni.

    dakle nije samo Nis pogodjen, svi su.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: