Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 24. 6. 2020.

| Društvo

Za 10 dana u Jablaničkom okrugu 84 novoobolela od korone

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
korona
U Jablaničkom okrugu trenutno je 111 aktivnih slučaja zaraze; foto: JV/Vanja Keser

Nakon što danima nisu objavljivali podatke, niti odgovarali na pozive novinara, iz Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu saopštavaju da je u poslednjih 10 dana registrovano 84 novoobolela od virusa korona, a najviše zaraženih je u Leskovcu - 75. Trenutno aktivnih slučajeva na teritoriji okruga je 111, a u Leskovcu 94.

Od 15. do 24. juna ukupno je 249 osoba sa teritorije Jablaničkog okruga stavljeno u samoizolaciju zbog kontakata sa obolelima, kažu u Zavodu za javno zdravlje, a taj broj u Leskovcu je 219.

Ukupno je registrovano 111 aktivnih slučaja zaraze, od kojih je najviše Leskovčana - 94.

U periodu od 15. do 24. juna 2020. godine sa presekom u 12 sati na teritoriji Grada Leskovca zabeleženo je 75 novih slučajeva korona virusa, a na teritoriji Jablaničkog okruga 84 slučaja. U ovom periodu Zavodu za javno zdravlje prijavljen je jedan smrtni ishod - 66-godišnja žena iz Leskovca - navodi se u odgovoru poslatom Južnim vestima.

Od početka epidemije ukupno je obolelo 615 osoba iz Leskovca, odnosno 814 na teritoriji čitavog Jablaničkog okruga.

Od posledica izazvanih ovim virusom od početka epidemije preminulo je 14 osoba - 9 iz Leskovca i 5 iz Vlasotinca, dok se za jednu osoba iz Bojnika i jednu iz Vlasotinca sumnja da su preminule od korone.

Od početka epidemije, zbog kontakata sa obolelima, u samoizolaciju je poslato 2.417 Leskovčana, odnosno 3.017 osoba sa teritorije Jablaničkog okruga.

Podsetimo, u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, trenutno se leči 50 pacijenata, a u poslednja 24 sata jedna osoba pozitivna na kovid je preminula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: