Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 25. 10. 2019.

| Društvo

Za 2 nedelje otvara se istočni krak Koridora 10 - novo obećanje ministarke Mihajlović

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
koridor 10
Mihajlovićeva obećala novi datum za otvaranje istočnog kraka Koridora 10; foto Lj.F.

Kompletan auto-put do Bugarske biće otvoren 9. novembra, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i najavila da će analize u vezi sa njegovom gradnjom koju su pratili brojni problemi uslediti narednih meseci.

Nakon problema sa asfaltom koji je popucao i pre otvaranja, probijanja rokova oko izgradnje tunela na potezu Prosek - Bancarevo - Crvena Reka, i raznih problema sa izvođačima, novo obećanje o puštanju u saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 dolazi od ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Ona je u jutarnjem programu TV Prva saopštila da će se ova deonica auto-puta konačno otvoriti 9. novembra.

Od 9. novembra imaćemo kompletan auto-put do Bugarske, to je veoma važno za tranzitni saobraćaj kroz našu zemlju, ali i za nas, jer više nema magistralnog puta, sve je auto-put - rekla je MIhajlovićeva.

Novi rok razlikuje se od njenog poslednjeg obećanja, prilikom obilaska radova na ovoj deonici u vreme dok je ministarka na kratko preselila svoj kabinet u Beloj Palanci, ona je početak jeseni postavila kao rok za otvaranje auto-puta ka Bugarskoj.

Dodala je da će se u narednim mesecima izvršiti analize u vezi sa gradnjom Koridora 10 “kako nam se nikada više ne bi ponovile situacije sa ovog gradilišta”. Klizišta nastala izgradnjom auto-puta 9. novembra puštanje u saobraćaj; foto: Lj. F.

Izanaliziraćemo sve, da vidimo šta se dešavalo u poslednjih 20 godina na izgradnji ovog koridora i šta ne sme da nam se ponovo desi. Jer danas više nema početka radova niti uzimanja kredita ukoliko svi pripremni radovi nisu završeni – od dobre projektno-tehničke dokumentacije, obavljene eksproprijacije, do izdatih građevinskih dozvola - rekla je ministarka.

Za poslednja 2 meseca, isto toliko puta je Koridorima Srbije Vlada Srbije dodeljivala novac za završetak radova, najpre više od 1,4 milijardi dinara, a onda i dodatnih 300 miliona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska istočnog kraka Koridora 10 krajem jula ove godine obećao otvaranje za 2 meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bora

    20:00 // 25. 10. 2019.

    Ovi problemi su oličenje koliko smo kao država, kao sistem, pali nisko. Za sve postoji red, i to naši stručnjaci dobro znaju...ali projekat vode neki drugi, kojima je više do koverte nego do Srbije.
    Ne pita se struka, već partija.

  • ne li ti reko

    16:16 // 25. 10. 2019.

    rokovi će početi da se poštuju i neće biti dodatnih plaćanja, kad ministri ne budu imali svitu od 10-tak frizera,šminkera,vozača,savetnika, obezbeđenj

  • Ivan Pirocanac

    11:43 // 25. 10. 2019.

    Hvala Vam ministarka za ovaj autoput prema Bugarskoj. Za neki mesec ce tim autoputom nadam se ostatak moje porodice otici do Sofijskog aerodroma. Proci ce autoputom samo jednom, u jednom pravcu a vi gradite po Srbiji puteve i gradove i pruge i sta god zelite samo bez nas. Daleko vam lepa kuca.

    • ***

      17:04 // 25. 10. 2019.

      Tuzno i istinito.

    • Marks

      17:48 // 25. 10. 2019.

      Pa bolje da se gradi i radi nego da se kuka kao vi pojedini.

    • Dragan

      20:54 // 25. 10. 2019.

      Srecan time put!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: