Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 16. 12. 2020.

| Društvo

Za 3 meseca uklonjeno 267 napuštenih vozila u Nišu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
napušteni automobil
Napušteni automobili često zauzimaju parking mesta; foto: čitalac;

Na području Niša u poslednja 3 meseca uklonjeno je 267 napuštenih automobila, a većinu njih sklonili su sami građani nakon naloga inspektora, pokazuju izveštaji komunalnih inspekcija. Zato što napuštena vozila i dalje građani i nadležni primećuju svakodnevno u gradu - na parkinzima i u dvorištima zgrada, na trotoarima i pored parkova, ova akcija biće nastavljena.

Gradski većnik zadužen za komunalna pitanja Miroslav Đokić kaže da su u septembru, oktobru i novembru, kako bi uveli komunalni red, iz JKP Parking servisa počeli da odnose havarisane i neregistrovane automobila sa javnih površina. Napominje da su ih najčešće sklanjali sa trotoara na bulevarima i sa parkinga u međublokovskom prostoru.

Podaci kojima raspolaže većnik pokazuju da je najviše naloga za uklanjanje havarisanih i neregistrovanih vozila bilo je na teritoriji GO Palilula i da su po svih 70 naloga inspekcije ove opštine vlasnici sami postupili i uklonili svoje automobile.

Na teritoriji GO Niška Banja, Komunalna inspekcija je donela 65 rešenja sa nalogom za uklanjanje vozila, od kojih su svi vlasnici postupili po nalozima i sami uklonili vozila - podaci su inspekcije u Banji.

napušteni automobil Bez tablica, u dvorištu zgrada; foto: čitalac;Po broju napisanih naloga za sklanjanje automobila koji nisu u voznom stanju slede opštine Medijana gde su građani uklonili 52, a JKP Parking servis 3 vozila i Crveni Krst čiji meštani su pomerili 51 automobil, a 4 su u postupku sklanjanja.

Najmanje rešenja sa nalogom za uklanjanje havarisanih i neregistrovanih vozila bilo je na teritoriji GO Pantelej - 28, navodi većnik Đokić, od kojih su 20 vozila uklonili vlasnici, a 8 JKP Parking servis Niš.

Gradski većnik Miroslav Đokić pojašnjava da nakon što dobiju nalog inspekcije da uklone napušteno vozilo, vlasnici imaju rok od 1 do 3 dana da to učine, u zavisnosti od lokacije na kojoj se automobil nalazi. Ukoliko to sami ne učine, dodaje, odnošenje automobila koje obavlja Parking servis koštaće ih 4.050 dinara, a plaćaće i ležarinu u prvih 10 dana po 500 dinara dnevno, a zatim 50 dinara po danu.

Da ima dosta napuštenih vozila ukazuju često i Nišlije putem aplikacije Prijavi problem.

U Nišu, na Bulevaru Dr. Zorana Đinđića, na parkingu ispred ulaza u zgradu br. 15 i 17 već duži vremenski period su parkirana neregistrovana i napuštena vozila koja nisu u voznom stanju. Molimo nadležne da nešto preduzmu po ovom slučaju - pišu građani napušteni automobil Oko napuštenih automobila često smeće; foto: čitalac;

Ukazuju i da zbog napuštenih automobila ne mogu da čiste dvorišta, ali i da su takva vozila zauzela njihova parking mesta.

U dvorištu Prvomajske ulice 2a, kao i saobraćajnice iza zgrade 2a nalaze se napušteni automobili zbog kojih je nemoguće očistiti đubre koje se skuplja oko njih, a pored toga zauzimaju parking mesta kojih ionako nema dovoljno - navode čitaoci.

I većnik Đokić primećuje da je na javnim površinama u gradu evidentan broj napuštenih i starih automobila, te da se zato odnošenje napuštenih vozila sa javnih površina nastavlja i u narednom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zarko

    23:00 // 5. 4. 2021.

    To sto rade nije po zakonu

  • Sasa

    13:57 // 27. 1. 2021.

    A sta je sa napustenim neregistrovanim kamionima? Ispred Bogoslovije na parkingu i ulazu u crkvu stoji jedno neispravno i neregistrovano dostavno vozilo duzi vremenski period.

  • Kulbir

    02:34 // 17. 12. 2020.

    Ima jedan u ulici Patrisa Lumumbe (nesto oko broja 30+). Pregradio trotoar vec cetiri godine zajedno sa vlasnikovim chempresom i nikom nista. A za to vreme pesaci (majke sa decom, kolicima, invalidi, stariji, itd) moraju da se spuste na ulicu direktno u saobracaj. Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: