Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 8. 4. 2022.

| Društvo

Za Bulevar Nikole Pašića u Leskovcu 8 meseci i 70 miliona više od planiranog

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220408_131800
Radovi počeli u aprilu prošle godine, završetak do kraja maja; foto: M. M.

Iako je krajnji rok za završetak radova na Bulevaru Nikole Pašića bio 150 dana i istekao još krajem septembra prošle godine, radovi na obilaznici oko Leskovca, po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, biće završeni do kraja maja. On dodaje i da je zbog dodatnih radova vrednost investicije uvećana za više od 70 miliona dinara.

Obilaznica koja Leskovac povezuje sa okolnim opštinama, ali i dočekuje sve koji se isključe sa auto-puta, na najavljene rekonstrukcije čekala je više od 10 godina. Kada su radovi krajem aprila prošle godine počeli, planirano je da oni budu završeni na vreme, međutim sa asfaltiranjem završnog sloja asfalta se tek danas krenulo.

Još ranije su iz Puteva Srbije, preduzeća koje je većinski finansiralo radove, rekli da je rok za završetak produžen zbog neplaniranih radova na gasovodnoj mreži.

I pored radova koji traju skoro 365 dana, saobraćaj na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Leskovcu do danas, kada je počelo asfaltiranje, nije bio obustavljen, a kompletan završetak, po najnovijem obećanju gradonačelnika, biće do kraja maja. IMG_20220408_131818 Asfaltiranje danas krenulo; foto: M. M.

Bio je ovo složen proces koji je iziskivao i velika ulaganja. Vodovodna mreža je završena, kružni tok takođe, ostalo je da se biciklistička staza presvuče završnim slojem asfalta. Horizontalna i vertiklana signalizacija takođe će biti urađene, predstoji nam i izgradnja pešačkih i biciklističkih površina od mosta do Niške ulice. Do kraja maja Leskovac će dobiti još jednu modernu saobraćajnicu - rekao je Cvetanović.

Dodaje i da vrednost investicije nakon dopune iznosi 340 umesto planiranih 268,7 miliona dinara, ali je i podsetio da će Bulevar umesto dve saobraćajne trake dobiti četiri, kao i biciklističke i pešačke staze, što će dodatno povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Podsetimo, radovi na obilaznici najavljeni su još 2010. Godine, a od tada su rokovi često pomerani, da bi 2018. godine i ministrka Zorana Mihajlović najavila da će iz republičkog budžeta u rekonstrukciju Bulevara Nikole Pašića biti uloženo 195 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roko Prch

    17:36 // 8. 4. 2022.

    Ako, ako, ne zaslužujemo bolje. Nećemo se buniti. Samo da se ja ovajdim i da moje ne dirnu, ali kada dirnu, kasno je.

  • mile

    17:06 // 8. 4. 2022.

    Kašnjenje i masa para ccc Krađa u po bela dana, ali nema veze, tu su slepi kod očiju botovi koji će samo reči hvale da kažu za lokalnog šerifa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: