Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 19. 10. 2017.

| Društvo

“Za TV prenos Skupštine dali smo više nego što imamo, jer su televizije tražile još”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
televizija
Tender bio namešten?; foto: S. M.

Javna nabavka za direktan televizijski prenos sednica Skupština Grada sprovedena je tek nakon trećeg raspisivanja i kada se planirana cena od 2 miliona “popela” na čak 4.5 miliona, koje će dobiti Niška televizija. Gradonačelnk Niša Darko Bulatović rekao je na sednici niške Skupštine, da su mediji tražili “još i još” dok nisu dobili onoliko koliko su hteli.

Bulatović je istakao da je parama građana plaćeno “više nego što je Grad imao”, da bi javnost mogla preko televizije da prati sednice Skupštine Grada Niša.

Ne znam koliko smo novca ponudili, ali televizije kažu, “Malo je. Još!”. Pa je "I to malo, još!" I o tome bi trebalo da priča opozicija - rekao je Bulatović.

kostic Kostićeva bila "ukočena" na TV ekranu sat vremena; foto: S. M.Inače i pored tolikih para datih Niškoj televiziji, jučerašnji prenos niške sednice, oko 15 sati ostao je "zamrznut" na sekretara Sekretarijata za obrazovanje Marinu Kostić. Slika je ostala "ukočena" na malim ekranima sve do 15:45.

Podsetimo, na tenderu za TV prenos, raspisanom pre 2 meseca, bilo je predviđeno da parama građana bude plaćeno oko 2 miliona dinara televiziji koja će prenositi sednice, ali se nijedna nije javila, pa je on poništen i raspisan novi, a cena je povećana na 3,5 miliona dinara. Međutim, ni to nije motivisalo nijednu od 4 niške televizije, pa je i ta javna nabavka propala, a cena ponovo povećana.

Naposletku je Grad ponudio čak 4,5 miliona dinara i tada se kao jedini ponuđač javila Niška televizija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    19:01 // 19. 10. 2017.

    Kad placas nesto"vise nego sto je grad imao" ,zoves se rasipnik.Postovani Gradonacelnice,da li bi i sa kucnim budzetom tako ekonomisali?

  • Jovan Znalac

    17:06 // 19. 10. 2017.

    За пренос није много јер се плаћа из џепа грађана. Ваљда ће коначно да схватимо зашто нам је овако како је "зло и наопако". Ако смо овакве које слушамо и који нас воде, као онај "Вођа" (Домановић,) изабрали онда нисмо ни заслужили да нам буде боље. И ваљда ће овом рајетинском менталитету једном доћи из дупета у главу и схватити да је ТВ замлаћивање ионако смлаћеног народа. Узгред "Јавне набаве

  • Miloš Bošković

    13:47 // 19. 10. 2017.

    Treba prenositi sednice Skupštine samo na Youtube uživo, tako da bilo koja televizija može besplatno da preuzima snimak. To bi sigurno manje koštalo nego da tačnoo jedna određena televizija snima i prenosi kod sebe.

    • Dejan Dimitrijević

      01:55 // 20. 10. 2017.

      Narod zaslužuje da bude informisan o tome šta rade oni koje je birao, što omogućuje samo televizija. Da nema prenosa funkcioneri vlasti bi se metaforički izuli i podigli noge na stolove, niko ih ne bi mogao prisiliti da poštuju makar minimum demokratičnosti, bogatili bi se bez kontrole na teret građana. Privatizovanje lokalnih medija pokazalo se kao greška: iako bliski vlasti bili su objektivniji!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: