Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 18. 8. 2011.

| Društvo

Za autoprevoznike iz Bujanovca i Preševa nema zabrane

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
administrativni prelaz Končulj

VRANJE - Nakon zabrane autoprevoznicima iz Srbije da voze putnike alternativno rešenje su našli prevoznici iz Bujanovca i Preševa za koje ne važi zabrana i koji kažu da da imaju pune ruke posla, jer su na vreme obezbedili dozvole kosovskih vlasti.

Registrovane linije  imaju „Madžar turizm“ iz Velikog Trnovca kod Bujanovca, „Veli trans“ iz Preševa i „Granit“ iz sela Norče kod Preševa,

Ova tri prevoznika čiji su vlasnici Albanci, imaju dnevno iz Preševa i Bujanovca desetak polazaka za Gnjilane, koje je najbliži grad na Kosovu ukoliko se ide preko Končulja gde se i nalazi kontrolni punkt, kao i za  i Prištinu.

- Iz Preševa do Prištine, preko Gnjilana imamo tri polaska dnevno. Nikakvih problema nemamo sa prelaskom na kontrolnim punktovima u Končulju i Beloj Zemlji, ali činjenica je da su zadnja dva dana veće gužve pa je obavezna rezervacija – kažu u Veli transu.

Već četiri dana pripadnici kosovske policije na prelazu Končulj na srpskoj, odnosno Bela zemlja na kosovskoj strani administrativne linije, nisu dozvolili ulazak ni jednom autobusu „Nišekspresa“ iz Niša, „Kavim Jedinstva“ iz Vranja i „Laste“ iz Beograda. Inače ovi prevoznici imaju redovne linije do Raniluga koji je najveća srpska enklava u Kosovskom pomoravlju.

U međuvremenu ljudi koji zbog posla svakodnevno putuju na ovom putnom pravcu moraće da putuju isključivo automobiliom. Na kontrolnom punktu Končulj nema dužih čekanja, kažu u policijskoj ispostavi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: