Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 18. 4. 2019.

| Društvo

Za čišćenje divljih deponija, iz budžeta Niša 4 miliona dinara

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
divlja deponija juzna morava leskovac
Konsultovali gradske opštine koje deponija da počiste; foto: B. A.

Oko 3.600 kubika smeća trebalo bi da do kraja godine bude uklonjeno iz grada. Gradsko komunalno preduzeće, prema planu, moralo bi da očisti 44 deponije, a to što pojedini bacaju šut i ostalo smeće van kontejnera, koštaće poreske obveznike u Nišu čak 4 miliona dinara.

Sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Krstić podseća da je po zakonu lokalna samouprava u obavezi da ukloni deponije sa javnih površina iako se ne zna ko ih je napravio.

Za deponiju za koju ne može da se utvrdi ko je proizveo odgovorna je lokalna samouprava, pa mora da snosi troškove - navodi Krstićeva.

Ovakvih je deponija u Nišu mnogo, sudeći prema navodima građana u aplikaciji "Prijavi problem". Svaki zabačeni kutak u gradu služi pojedinima da bace smeće, a za te svrhe su se već ustalila određena mesta. Zato, iako se očiste, deponije ubrzo vaskrsavaju na istim lokacijama.

Ipak, sekretarka ističe da na teritoriji Medijane nema deponija na javnim površinama, ali ima onih koje su na privatnim posedima, pa čak i u centru grada, o čemu su Južne vesti pisale. Tako kao smećare služe zapušteni lokali na Obilićevom vencu i stari frižideri na Margeru.

Deponije na privatnoj svojini, dodaje Krstićeva, može da reši komunalna inspekcija opštine.

Komunalna inspekcija na teritoriji opštine na kojoj se nalazi deponija je ta koja mora da reaguje i da naloži vlasnicima da uklone deponiju - navodi Krstićeva.

Inače, programom čišćenja deponija koje je usvojilo i Gradsko veće, predviđeno je da se počisti po 12 do 13 gomila smeća sa teritorije ostale četiri niške opštine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kobe cobe

    18:42 // 18. 4. 2019.

    Grad deponija

  • Reciprocitet

    12:32 // 18. 4. 2019.

    A za obnovu SANU sest miliona eura. Ali samo zgrade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: