Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 30. 12. 2020.

| Društvo

Za direktora niškog Doma učenika srednjih škola ponovo predložen Marković

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
markovic foto dom
Marković opet kandidat za direktora; foto: Dom učenika

Iako je njegov izbor od pre 4 godine prvo osporilo, pa prihvatilo Ministarstvo prosvete, Mihajlo Marković ponovo je predložen za direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu. Predsednica Upravnog odbora Vanja Stojković kaže da su se na konkurs prijavila 2 kandidata, ali da je većinom glasova odlučeno da to bude Marković. Ministarstvo prosvete ima rok od 30 dana da odgovori na ovaj predlog Upravnog odbora.

Marković je u fotelju Doma seo kao v.d. direktor, pa je posle brojnih peripetija izabran za direktora, a sada je predložen za još jedan mandat.

Na konkurs su se prijavila 2 kandidata. Pored Markovića, prijavio se i Nemanja Stanković, profesor fizičke kulture. Komisija je iznela mišljenje za oba kandidata nakon obavljenih razgovora sa njima i većinom glasova je predložen Marković - kaže Stojkovićeva.

Marković danas, posle 4 godine u fotelji direktora Doma, sigurno ispunjava sve uslove, ali nije tako bilo pre 4 godine kada je prvi put pokušao da postane direktor.

Njegovu kandidaturu u kojoj je pravdao godine radnog staža potvrdama o volontiranju, Ministarstvo je odbilo i Upravni odbor koji ga je na taj način predložio je raspušten, pa je imenovan novi sa Stojkovićevom na čelu.

markovic Marković (u sredini) na skupu Pokreta socijalista pre nekoliko godina; foto: FB strana Pokret socijalista

Ona kaže da je na ponovljenom konkursu Marković radni staž dokazao potvrdama o stručnom usavršavanju.

Mihajlo je imao dokumentaciju za 5 godina radnog iskustva. Isto smo tako poslali u Ministarstvo. Validni su bili papiri. Bilo je potpisano i pečatirano, bilo je 5 godina iskustva i volontiranje mu tada nije uzeto u obzir. Uzeto je u obzir samo stručno usavršavanje u “Mari” i “Dušku Radoviću”. Poslodavac mu je izdao potvrde o stručnom usavršavanju, a to se vodi kao iskustvo - pojašnjava Stojkovićeva.

Tada je Ministarstvo uvažilo ovu kandidaturu, pa je Marković prethodne 4 godine proveo u direktorskoj fotelji.

markovic i rajkovic foto dom Sigurna ruka Radeta Rajkovića, lidera Pokreta socijalista u Nišu, na ramenu Markovića; foto: Dom učenkaDa li će tako i ostati znaće se za nešto manje od mesec dana, jer je predlog Upravnog odbora poslat, kako kaže Stojkovićeva, 22. decembra, a Ministarstvo prosvete ima rok od 30 dana da na njega odogovori i eventualno ga prosledi Vladi Srbije na usvajanje.

Podsetimo, Marković je i pre imenovanja za v.d. direktora 2016. godine radio u Domu na određeno vreme. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, bio član Pokreta socijalista, a rešenje o njegovom imenovanju za direktora potpisao je tadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cvetić

    10:37 // 31. 12. 2020.

    Dobar covek i dobar direktor, pitajte radnike.

  • Maslinka

    18:32 // 30. 12. 2020.

    Zar ne treba da se poštuje odluka Upravnog odbora čiji članovi prate rad direktora i ustanove. Rodbinske veze ne treba da imaju prednost nad tim.

  • Nišlijka

    18:17 // 30. 12. 2020.

    Kad već povlačite čoveka po novinama bez ikakvog razloga, što ne objavite bar za tih 5 godina šta je sve postigao?!?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: