Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 25. 7. 2019.

| Društvo

Za drugi rok na niškim fakultetima ostalo 450 mesta na budžetu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Univerzitet
Na svim fakultetima ima slobodnih mesta; foto: JV/J. A.

Na svih 14 fakulteta Univerziteta u Nišu ostalo je mesta za septembarski upisni rok, ukupno 1.710, a od toga će o trošku države moći da studira njih 450. Drugi upisni rok traje od 2. do 19. septembra, a najviše mesta ima na Ekonomskom, Pravnom, Građevinsko-arhitektonskom, Fakultetu zaštite na radu, Prirodno-matematičkom i Pedagoškom fakultetu u Vranju.

Budući brucoši su u prvom upisnom krugu najviše konkurisali za studije na Filozofskom, Elektronskom i Medicinskom fakultetu, koji su i popunili najviše mesta.

Ipak, ostalo je još 1.710 mesta na svim fakultetima, za one koji bi da ponovo pokušaju da postanu studenti.

Drugi konkursni rok traje od 2. do 19. septembra 2019. godine i to: prijavljivanje kandidata 2, 3. i 4. septembra 2019. godine, polaganje prijemnih ispita 6, 7, 8. i 9. septembra 2019. godine, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi, upis kandidata mora biti završen do 19. septembra 2019. godine - navodi se na sajtu Univerziteta.

Najviše mesta za septembarski rok ostalo je na Ekonomskom fakultetu - 310, a od toga 7 na budžetu u okviru afirmativnih mera, dok je na Pravnom ostalo još 269 i isto 7 u okviru afirmativnih mera. Oni koji bi da studiraju na Pedagoškom fakultetu u Vranju imaju na raspolaganju 197 mesta - 50 budžetskih, 149 samofinansirajućih.

I na Fakultetu zaštite na radu je ostalo mesta i za studiranje o trošku države (39) i na samofinansiranju (154), kao i na Prirodno-matematičkom fakultetu gde ima još 154 budžetskih mesta.

Budući brucoši moći će da konkurišu i za neko od slobodnih mesta na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu, gde će 67 njih moći besplatno da studira, a 80 da plaća školarinu.

Na budžetu ima mesta i na Mašinskom fakultetu (45), kao i za samofinansiranje (69), a na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja ostalo je još samo mesta na samofinansiranju (95).

Tehnološki fakultet u Leskovu moći će da upiše još 76 studenata na budžetu, dok je na Medicinskom ostalo 19 budžetskih mesta i 55 samofinansirajućih.

Novi Poljoprivredni fakultet u Kruševcu nije popunio sva mesta - 26 studenata može da studira na budžetu neki od smerova, a za one koji će plaćati studije ima još 29 mesta, dok na Elektronskom ima 12 mesta na budžetu i 28 za samofinansiranje.

Najmanje mesta za buduće studente ostalo je na Filozofskom fakultetu - samo 20 mesta na samofinansiranju, kao i na Fakultetu umetnosti gde je na raspolaganju još 9 i ti studenti će morati da plaćaju školarinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zastitar

    14:10 // 25. 7. 2019.

    Ne upisujte zastitu ako nemate debelu i sugurnu vezu za zaposljavanje po zavrsetku. Bolje bilo koji drugi fax sem difa. Faks je obesmisljen zahvaljujuci drzavi i nastavnom kadru koji nije stao iza svrsenih inzinjera. Posao zastitara rade svi zivi po potrebi od biologicara, hemicara, masinaca, fizicara, gradjevinaca...do cistacice a vi necete moci nista od njihove struke sem cistacice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: