Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:03, 19. 8. 2021.

| Društvo

Za dva dana treću dozu vakcine primilo 800 Nišlija, u Pirotu samo njih 14

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
vakcinacija
Vakcinacija samo za najugroženije; Ilustracija foto: A. Kostić

U utorak, 17. avgusta, počela je vakcinacija stanovništva trećom dozom. Najbolji odziv građana koji su vakcinisani ”buster” dozom jeste u Nišu, gde je 800 osoba imunizovano. Mnogo manji broj vakcinisanih dodatnom dozom je Leskovcu, 75 građana, i Vranju, gde je u prethodna dva dana na punktovima za vakcinaciju bilo 64 građana. Najslabiji odziv za sada je u Pirotu, jer je treću dozu primilo svega 14 osoba.

Dopunska doza, pre svega, namenjena je starijem stanovništvu, osobama sa slabijim imunitetom i hroničnim bolestima. Uslov da bi građani primili treći dozu jeste da je od revakcinacije prošlo najmanje 6 meseci. Upravo je to razlog zašto je u Pirotu za samo dva dana vakcinisano 14 građana.

Mi smo među poslednjima krenuli sa masovnom vakcinacijom. To je bio 20. januar, tako da građani moraju da sačekaju da prođe 6 meseci od kako su primili drugu dozu - objašnjavaju iz pirotskog Zavoda.

Sasvim drugačija slika je u Nišu, gde je u centralnoj zgradi Doma zdravlja i ambulanti u Niškoj Banji treću dozu primilo 800 osoba.

Leskovac je sa vakcinacijom stanovništva krenuo još pre Nove godine, kada su prvo vakcinisani korisnici Gerontološkog centra.

Na dan 17. avgust dato je 23 trećih (buster) vakcina, dok je 18. avgusta vakcinisano 52 lica sa teritorije Leskovca. U celom Jablaničkom okrugu dodatnu dozu je primilo 106 pacijenata - navode iz Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu.

Građani mogu da biraju koju će treću dozu primiti, bez obzira na to kojom su vakcinisani i revakcinisani. U Vranju, baš kao i ostalim gradovima, građanima su na raspolganju Sinofarm, Sputnjik, Fajzer i Astra Zeneka.

Za sada u dva dana treću ”buster” vakcinu primilo je 64 Vranjanaca, dok među vakcinisanima trećom dozom nema državljana Severne Makedonje - saopštavju iz ZC Vranje.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade, oni koji žele da prime dopunsku dozu ne moraju sami da se prijavljuju, već će biti pozvani SMS-om ili mejlom sa linkom do portala e-Uprave, gde mogu da vide da li im je preporučena ova doza ili ne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    12:50 // 20. 8. 2021.

    A sta je sa onima koji nisu ni prvu dozu primili?? A ima nas. Ima nas koji smo i na letovanja isli a da se nismo vratili pozitivni. Dokle cete bre vise da zavlacite ovaj narod?? Zadnje je vreme doslo da vas se kurtalisemo, bando lopovska!

    • Bgd.

      22:47 // 20. 8. 2021.

      Ko ti je branio da primiš i prvu i drugu dozu vakcune? lićno sam gledao ispred sportske hale u Nišu su došli ljudi iz RS. MK. BG.pa i iz BIH.

  • slavko

    10:35 // 20. 8. 2021.

    Boc,boc,bocbocboc...zakleo se "bumbar" u cvet i u med,da ce na livadi da napravi red...

  • BATA

    09:06 // 20. 8. 2021.

    Bravo.Nišlijama dobro ide bockanje i sendvičarenje.Da li ste čekali sa brnjicom na rastojanju,sa opranim rukama svoju trojku.Trica a biće trica +tehnička.A sada mogu i da ponavljaju snimak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: