Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 3. 6. 2021.

| Društvo

Za dva meseca u Nišavskom i Topličkom okrugu vakcinisano oko 3.000 studenata

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
vakcinacija
Drugu dozu u Nišu primilo oko 5.000 studenata; foto: Studentska poliklinik Niš

Od početka organizovane imunizacije za akademce u Nišavskom i Topličkom okrugu se za vakcinu odazvalo oko 3.000 studenata, a zajedno sa drugom dozom broj je oko 5.000, kaže za Južne vesti direktor niške Studentske poliklinike Radomir Pešić. Naglašava da se dnevno u toj zdravstvenoj utanovi vakciniše oko 30 studenata, a na raspolaganju su im dve vakcine - Fajzer i Sinofarm.

Vakcinacija studenata u Nišu počela je 22. marta, a nakon nešto više od dva meseca na nivou Nišavskog i Topličkog okruga zabeležen je četvorocifren broj imunizovanih.

Ima, sve veći broj se angažovalo, imamo volontere koji motiivišu svoju generaciju. Na nivou Nišavsko - Topličkog okruga oko 5.000, oko 3.000 prva doza - kaže direktor Pešić.

Dodaje da se dnevno u Studentskoj poliklinici javi od 30 do 40 studenata za vakcinu, a za razliku od prvih dana imunizacije kada je bila dostupna samo AstraZeneka, sada su studentima na raspolaganju Fajzer i Sinofarm, kao i AstraZeneke za revakcinu.

Studente za vakcinaciju dodatno motiviše i projekat "Student volonter", u koji su uključeni njihovi vršnjaci sa Medicinskog fakulteta koji odgovaraju na sva pitanja i nedoumice akademaca u vezi sa imunizacijom.

Kampanja se isplatila, imamo volontere koji motivišu svoju generaciju tako da, to se pokazalo kao jedna vrlo pametna stvar, jer su oni ipak njima najbliži što i jeste prirodno. Zadnjih skoro 14 dana nismo imali nijednog suspektnog, ne pozitivnog potvrđenog, u kontinuitetu 14 dana nismo imali nijednog koji bi zadovoljio kriterijume od studenata koji se javljaju u našu kliniku - dodaje.

I dalje postoji vakcinacija u studentskim domovima u Nišu, a to se obavlja kaže po pozivu, te su mobilni timovi uvek u pripravnosti. Cilj je kaže da se što više mladih vakciniše.

Podsetimo, poziv da se mladi vakcinišu upućuju i lekari, koji su na početku bili nezadovoljni odzivom, a nedavno su kroz kampanju na mlade apelovali i ogranizatori festivala .

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: