Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 3. 2. 2022.

| Društvo

Za fasadu parohijskog doma crkve u Leskovcu uloženo 2,7 miliona dinara iz gradske kase

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220203_121030
Vrednost radova 2,7 miliona dinara; foto: M. M.

Završetkom radova na obnovi fasade parohijski dom crkve Svete Trojice dobio je novi spoljni izgled, za šta je iz budžeta Grada utrošeno 2,7 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca najavljuje da će u ovoj godini za radove na verskim objektima biti izdvojeno 12 miliona dinara.

Prošle godine je zamenjena stolarija i te radove finansirala je crkva, a prvi put od gradnje doma započeti su radovi na spoljnoj sanaciji. Sačuvan je prethodni izgled sa svim zidnim i ukrasima oko prozora, sada sa većim brojem postamenata, a dodate su i dve rozetne u obliku krsta, identične onima na zidovima crkve. IMG_20220203_121242 Prepoznatljivi ukrasi i dalje na zidovima: foto: M. M.

Gradonačelnik Leskovca, najavljujući nova izdvajanja iz gradske kase za verske objekte, kaže da će prioritet biti radovi na oltarskom delu i ikonostasu, kao i izgradnja zvonika u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica.

Svečanom obeležavanju završetka radova prisustvovao je i vladika niški Arsenije koji je istakao da je zadovoljan načinom na koji su radovi završeni i zahvalio se svim Leskovčanima i Gradu koji je finasirao radove na sanaciji. IMG_20220203_120734 Dom prvi put obnavljan od njegove gradnnje; foto: M. M.

Mi smo tokom 2020. godine zamenili stolariju, a krajem prošle i početkom ove godine završeni su radovi na energetskoj efikasnost, što će nam značiti da sačuvamo toplotnu energiju. Veliku zahvalnosti dugujemo Gradu koji je finansirao ovu obnovu i nadam se da će nastaviti da pomažu razvoj SPC-a, a ne smem da zaboravim ni Leskovčane koji su uvak tu kada je potrebna neka pomoć - rekao je vladika Arsenije.

Podsetimo, crkva Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica krajem prošle godine dobila je podni mozaik vredan 10,7 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dizel veliki vernik

    16:00 // 3. 2. 2022.

    Ja cu licno da doniram i lux led svetlece lampe da se osvetli parohijski dom isto ko sto sija most u Nis i klub manila kad su zurke. Gotivno skroz.

  • Владета Понош

    15:26 // 3. 2. 2022.

    Нису ли улазна врата од 5.000 Евра?

  • profesor

    15:15 // 3. 2. 2022.

    S jedne strane zatucan narod, s druge bahata crkva, a s treće populistička vlast koja se preko dodvoravanja crkvi udvara narodu. Eto, to je vam ovo.

    • Višekruna

      21:17 // 3. 2. 2022.

      Zašto nazivate narod zatucanim, sa kojim pravom? To što neko veruje u Boga, ne znači da je zatucan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: