Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 21. 1. 2020.

| Društvo

Za kašnjenje rekonstrukcije parka nadležni krive vreme, Vranjanci nezadovoljni

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Vranjski park
Vranjanci nezadovoljni kako se radovi odvijaju, direktor Urbanizma kaže da je to očekivano s obzirom na vreme; foto: M. D. /JV

Bliži se rok kada bi radovi u prvoj fazi rekonstrukcije gradskog parka, započeti oktobra, trebalo da budu završeni. Dok je većina Vranjanaca nezadovoljna dosad urađenim i sumnjaju da će sve na vreme biti završeno, direktor JP Urbanizam i izgradnja Branimir Stojančić tvrdi da se radovi odvijaju dobrom dinamikom, s obzirom na vremenske uslove, da je bilo očekivano da će se rok od 120 dana probiti jer je rekonstrukcija počela na kraju građevinske sezone, ali da će radovi biti pojačani.

Kako je moguće do kraja januara uraditi sve što je budući sadržaj parka, pitaju se nezadovoljni Vranjanci, jer se u prvoj fazi radi najveći deo parka.

Park je samo raskopan i ograđen, ništa se ne radi, bager je parkiran kada su radovi počeli i uglavnom samo stoji tu, ko još radi rekonstrukciju zimi, samo su nam blokirali prolaz, a ništa nije urađeno - kao da su nam “noge odsekli” - komentar je jednog Vranjanca.

Vranjski park Trenutno se rade podzemne instalacije; foto: M. D. /JV Sa druge strane, direktor JP Urbanizam i izgradnja Vranja Branimir Stojančić kaže za Južne vesti da radovi idu svojom dinamikom, da je rok probijen zbog vremena, ali ne precizira do kada će taj rok za završetak prve faze biti produžen.

Svi radovi izvode se u skladu sa dinamikom predviđenih radova i vremenskim uslovima. Do sada je urađeno ograđivanje i priprema gradilišta, uklanjanje asfaltnih staza i mobilijara, klupa i kanti za smeće. Urađen je iskop zemljišta za polaganje istalacija, pošto se radi rekonstrukcija podzemnih instalacija, kao i odvoženje zemljišta. Zaključak je nadzornog organa da se radovi odvijaju i dobrom dinamikom, obzirom na vremenske uslove. Rokovi su probijeni u dosadašnjoj fazi radova zbog vremenskih uslova i padavina, ali se to i očekivalo, jer su radovi započeti na kraju građevinske sezone. I pored snega i leda, radovi na podzemnim instalacijama se odvijaju unutar gradilišta - kaže Stojančić.

Dodaje, da će radovi biti pojačani u skladu sa vremenskim uslovima.

Odgovorni izvođač radova iz Društva za transport Euro lider d.o.o. Žbevac Aleksandar Manić nije odgovorio Južnim vestima na pitanja o tome kako se odvijaju i dokle se stiglo sa radovima u parku.

Podsetimo, gradski park u Vranju zauzima površinu od 7.000 kvadrata, a rekonstrukcija u obe faze vredna je 134 miliona dinara sa PDV-om.

Kako je glavni urbanista Grada Jelena Marinković ranije rekla, nijedno drvo u parku neće biti posečeno, a prva faza rekonstrukcije podrazumeva podzemne hidrotehničke instalacije, elektroinstalacije, popločavanje pešačkih staza unutar parka, izgradnju fontane, muzičkog paviljona, letnje pozornice, rekonstrukciju dečijeg igrališta, postavljanje mobilijara i uređenje javne rasvete. U drugoj fazi planirana je izgradnja ogradnog zida oko parka i uređenje javne rasvete.

Inače, gradski park u Vranju jedan je od najstarijih u Srbiji, datira iz 1890. godine i podignut je na nekadašnjem turskom groblju, a ovo je prva rekonstrukcija posle 130 godina od kako park postoji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: