Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 28. 12. 2022.

| Društvo

Za komunalnu infrastrukturu u Nišu oko 576 miliona dinara, na spisku i stari nezavršeni projekti

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
izgradnja
Ponovo je u planu stadion "Čair"; ilustracija; foto: A. K.

Za uređivanje građevinskog zemljišta i održavanje komunalne infrastrukture Grad Niš će u narednoj godini izdvojiti oko 576 miliona dinara, prema Programu koji su usvojili odbornici gradske Skupštine. Među vrtićima, ambulantama i ulicama čija se rekonstrukcija i gradnja planira dosta njih bilo je na spisku i za 2022. godinu, a tu je ponovo i stadion “Čair”.

mišić skupština 2 (1) Odbornici izglasali; foto: JV / Jelena MišićZa urbanističke planove i tehničku dokumentaciju namenjeno je 70 miliona, za komunalno opremanje zemljišta i izgradnju objekata javne namene oko 462 miliona, za tekuća održavanja 33,6 miliona, dok će na kapitalna održavanja otići 10 miliona dinara.

Među novim-starim projektima su i vrtići u MK Božidar Adžija, na Ledenoj Steni, u Naserovoj i u Panteleju, a u planu je i da Trupale dobije obdanište.

Osim “Čaira”, na spisku planiranih sportskih objekata su Sportsko-rekreativni kompleks “Bojanine vode”, Kuglana i “Rovče”.

Trebalo bi da bude obnovljena i Bogoslovija, dok bi Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene trebalo da bude oslikan. U planu je i druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka, kao i prihvatilište za životinje.


U kojim ulicama će se raditi vodovod i kanalizacija?

mišić skupština (1) Tu su i novi-stari projekti; foto: JV / Jelena MišićU opštini Palilula je najveći broj ulica gde se planira rekonstrukcija, povezivanje i proširenje vodovodne mreže - 37. Na Panteleju će se vodovod raditi na 29 lokacija, u opštini Crveni Krst u 20 ulica, u Niškoj Banji u 16, a u opštini Medijana u dve ulice.

Sa prošlogodišnjeg spiska tu je ponovo devet istih lokacija - Malča, Kamenica, Gornjomatejevačka sa prilazima, Prosek, Jelašnica, Oplenačka, Danila Vučkovića, Gorička i Popovačka.

Što se tiče obnove i izgradnje kanalizacije u sklopu rekonstrukcije ulica, najviše lokacija je ponovo na Paliluli - 42, dok će u opštini Crveni Krst kanalizaciju dobiti 25 ulica, u Panteleju 16, u Niškoj Banji 11, a u opštini Medijana četiri ulice.

Ponovo su u planu Sitnička, 45. divizije, Justina Popovića, Popovac, Kamenica, Podvinik, Gornja Vrežina, Gornjomatejevačka sa prilazima, Zorana Cige Stojanovića, Vrbaska, Oplenačka i Miloša Đurića.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Program uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture (preuzmi) - 77.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djura

    14:01 // 4. 1. 2023.

    Ni jedne ulice u gradu nema da nije secena i krpljena ! Sve zakrpe su počele da tonu i pucaju i pretvaraju se vrlo brzo u rupe ! Strasno !

  • Delijski vis

    00:53 // 3. 1. 2023.

    A da li ce možda ove godine ući u plan i ulica Petra Velibita. Da možda i mi dobijemo kanalizaciju i vodu. Ili cemo opet biti izbaceni iz plana. Juzne vesti pisale, pitale, televizija dolazila. Dzaba sam jurila dokumentaciju, samo nas lažu

  • Stef

    09:28 // 29. 12. 2022.

    U fajlu koji je okačen uz vest piše,za opštinu Crveni Krst proširenje vodovodne mreže u vikend naselju Delnice.... Aj i to čudo da vidimo....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: