Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 5. 6. 2018.

| Društvo

Za leskovačke protivgradne strelce 7 miliona dinara

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
490x370-Protivgradne-rakete1.jpg
U Leskovcu našli način da pomognu protivgradnim strelcima; foto: www.vaseljenska.com

Iako protivgradni strelci ne mogu da se finansiraju direktno iz lokalnog budžeta, jer je to u nadležnosti Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Leskovcu će oni, kao udruženje, preko projekta dobiti 7 miliona dinara.

Prema rečima šefa Odeljenja za privredu i poljoprivredu Bobana Sokolovića, 60 leskovačkih protivgradnih strelaca oformilo je udruženje kako bi mogli da se prijave na konkurs, što je jedan od načina da im se finansijski pomogne, ali i da se poboljšaju uslovi u kojima rade, jer su nadoknade koje dobijaju od države male.

Ovde se radi o zakonskoj formi načina da se pomogne rad protivgradne službe na teritoriji grada Leskovca. Tokom zime smo pomogli protivgradnim strelcima da formiraju udruženje kako bi mogli da se jave na konkurs. Njima će u ovoj godini biti isplaćeno 7 miliona dinara, što je nadoknada i za prošlu godinu, kada nismo imali način da im isplatimo novac - kaže Sokolović.

Udruženje strelaca protivgradne zaštite “Kukavica” broji 60 članova, koji dežuraju od 15. aprila do 15. oktobra u 30 protivgradnih stanica na teritoriji grada Leskovca.

Inače, protivgradni strelci kao nosioci republičkih organa ne mogu da se finansiraju direktno iz lokalnog budžeta, ali su ovakve stimualcije dozvoljene. Ovaj problem u Vlasotincu rešen je jednokratnim novčanim nagradama, a svaki od 12 strelaca dobiće po 36.000 dinara.

Iako se mogu naći načini da se pomogne strelcima, koji na mesečnom nivou primaju nadoknadu od 4.000 dinara, Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka ipak ne doplaćuju svoje protivgradne strelce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    16:00 // 5. 6. 2018.

    Pa zar nije bolje da se taj novac ulozi u protivgradnu mrezu iznad vinograda. Dajte ljudima te pare a ne svake godine po 7 miliona u vazduh da idu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: