Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 11. 6. 2019.

| Društvo

Za najbolje priče o majkama nagrađeni niški đaci

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
najlepsa rec mama
Nagrade uručene prošle nedelje u NKC-u; foto: Omladinski savet Niš

Učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji su najkreativnije i najuspešnije odgovorili na temu literarnog konkursa “Najbolja reč mama”, dodeljene su nagrade, a najbolji radovi objavljeni su u zborniku.

Kako kažu u Omladinskom savetu Niša, koji je raspisao konkurs, najviše radova stiglo je iz osnovih škola “Dr Zoran Đinđić”, “Ivan Goran Kovačić”, “Dušan Radović”, “Kralj Petar Prvi”, “Miroslav Antić”, “Milan Rakić” i “Branko Miljković”.

O tome čiji sastavi su najbolji odlučivao je žiri koji su činili dečiji pisci Violeta Jović, Miljana Ignjatović Knežević i Rusomir Arsić.

Najbolji učenici prvog razreda koji su podelili prvo mesto su Danica Mitić iz OŠ “Desanka Maksimović” i Tijana Musić iz OŠ “Ivan Goran Kovačić”. Drugo mesto su podelili Miona Mladenović iz OŠ “Ivo Andrić ” i Nikodina Filipov iz OŠ “Ivan Goran Kovačić”, dok je treće mesto dodeljeno učenicima Urošu Kamenoviću i Mihajlu Joviću iz OŠ “Dušan Radović” kao i Mini Stevanović iz OŠ “Ćele Kula”.

U kategoriji drugog razreda prvo mesto je pripalo Sari Milošević iz OŠ “Ivan Goran Kovačić”, a drugo mesto su podelili Jovan Stanković iz OŠ “Miroslav Antić”, Milica Vasić iz OŠ “Kole Rašić”, dok je treće mesto pripalo Miljani Petković iz OŠ “Vožd Karađorđe” i Nikolini Asanović iz OŠ “Vuk Karadžić”.

Kada je reč o učenicima trećeg razreda prvu nagradu je odnela Lana Popović iz OŠ “Dušan Radović”, drugu nagradu su podelili Teodora Ranković i Milan Đorđević iz OŠ “Car Konstantin”, dok je treća nagrada pripala Nataliji Bogosavljević iz OŠ “Bubanjski heroji”.

U kategoriji četvrtog razreda prvo mesto je osvojila Leonora Tasić iz OŠ “Branislav Nušić”, drugo mesto Nikola Nikolić iz OŠ “Ivan Goran Kovačić”, a treće mesto pripalo je Aleksi Pekić iz OŠ “Njegoš”.

Najuspešniji mladi pisci dobili su kao nagradu knjige i diplome, a nagrađeni su i učitelji i učiteljice koji su dali najveći doprinos.

Konkurs "Najlepša reč mama" ove godine 24. put organizovao Omladinski Savet Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: