Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 7. 3. 2023.

| Društvo

Za obnovu fasada, krovova i liftova u Nišu do sada se javilo oko 40 stambenih zajednica

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
zgrade niš2
Rok trebalo da bude do 22. februara; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Stambene i stambeno-poslovne zajednice u Nišu i dalje mogu da se jave na konkurs Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kako bi dobile do 1 milion dinara za obnovu krovova i fasada, kao i za popravku liftova, pošto je rok za prijave produžen i trajaće dok se ne potroši 30 miliona dinara, koliko je za to predviđeno. Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da se već prijavilo više od 40 stambenih zajednica, ali da je tako racionalnije.

Još ne postoji jasan pregled šta tačno stambene zajednice traže, navodi Radivojević, ali ističe da se prijavilo više od 40 njih i da zato možda i nije bilo potrebe za produženjem roka, ali da je tako svakako racionalnije.

Javni poziv je produžen do utroška sredstava zato što smo u međuvremenu prepoznali da je racionalnije da taj javni poziv ne bude ograničenog roka, već upravo do utroška sredstava, jer smo ostavili rezervu ako se ne javi dovoljan broj zajednica, ali kako se javilo više od 40, možda i nije bilo potrebe za tim. Svakako je mnogo racionalnije da to bude do utroška sredstava, jer nam to otvara prostor da ne donosimo nova rešenja, da ne idemo na novo Gradsko veće, već da do utroška novca realizujemo taj projekat - objašnjava on.

Obaveštenje da je rok produžen do utroška novca objavljen je na sajtu Grada Niša na dan kada je trebalo da istekne prvobitni rok za prijave, 22. februara.

Reč je o novcu u okviru Fonda za stambene zajednice, a odluku o njegovom osnivanju Gradsko veće donelo je početkom novembra prošle godine. Takav fond do tada nije postojao u Nišu.

Kako je ranije istaknuto, rang-lista će biti sastavljena i dostavljena Gradskom veću u roku od 15 dana od zatvaranja prijava.

Osim popravke liftova, obnove fasada i krovova, kako je ranije objašnjeno, Grad će sufinansirati i zamenu upotrebljenih građevinskih materijala štetnih po zdravlje, unapređenje energetskih svojstava zgrade i drudge aktivnosti koje sprečavaju štetne posledice po zdravlje građana, životnu sredinu, privredu i imovinu.

Dodatne informacije dostupne su na sajtu Grada, a mogu se dobiti i preko broja telefona: 018/504-658 ili mejl adrese: [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    10:54 // 8. 3. 2023.

    Obratite pažnju na fasade one dve zelene zgradice kod Železničke stanice.
    Te zgradice su sagrađene pre Drugog svetskog rata; fasada se danas ljušti, otpada...

  • Caki

    10:33 // 7. 3. 2023.

    Bolje da Kler da mladim bracnim parovima ili samohranim majkama za kupovinu stanova.Zasto bi im drustvo ulepsavalo zgrade da ih bolje prodaju?.

  • Novak

    10:28 // 7. 3. 2023.

    To sto je fond Kler voljan da pomogne to je ok.Ali zbog cega stambenim jedinicama koji su dobili dzabe stanove.Zar im je malo?To mora da im je obaveza

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: