Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:24, 28. 8. 2020.

| Društvo

Za održavanje manifestacija niški Štab čeka procenu IZJZ

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
gradska kuća
Čekaju procenu da dozvole manifestacije; foto: S. M.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je Institutu za javno zdravlje zahtev da proceni epidemiološku situaciju u Nišu, zbog mogućnosti održavanja manifestacija. Neke od manifestacija koje su potpuno ili delimično odložene, pa sada čekaju "zeleno svetlo" Kriznog štaba su Nišvil, Filmski susreti i Teatar na raskršću.

Ovo je prvi put da zaseda Štab od konstituisanja nove vlasti, samim tim i kako je komandant nova gradonačelnica Dragana Sotirovski, a da li je bilo promena i kada je reč o ostalim članovima - nema informacija na sajtu Grada.

U saopštenju nije navedeno ni da je bilo drugih odluka Gradskog štaba, a javnosti je poručeno da će ubuduće biti redovno obaveštavana o epidemiološkim merama. Apleuju i da građani nastave da se pridržavaju dosad propisanih mera.

Istaknuto je da će javnost biti redovno obaveštavana o sprovođenju mera za sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti izazvane Korona virusom i još jednom je izražena zahvalnost građanima koji poštuju mere prevencije - navodi se u saopštenju.

Inače, Republički Krizni štab danas je doneo odluku da otvorene bašte ugostiteljskih objekata mogu raditi do 1 sat, dok je u zatvorenom idalje igraničenje do 21 sat. Trgovinski objekti mogu raditi i do 23 sata, a broj osoba na javljim okupljanjima i u zatvorenom i na otvorenom može biti do 30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Otpor

    14:50 // 29. 8. 2020.

    Smrta presuda je bila karantinom, a ne normalnim zivotom...Gledaj malo inostrani medije a ne sta prenose nasi!

  • Mara

    20:18 // 28. 8. 2020.

    To ako se dopusti potpisali smo smrtnu presudu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: