Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 18. 4. 2018.

| Društvo

Za podsticaj poljoprivrede u Leskovcu 25 miliona dinara

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
poljoprivreda
22,5 miliona dinara za nabavku opreme, foto: flickr - StateofIsrael

Poljoprivredna gazdinstva, udruženja, odnosno svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije Leskovca, mogu se u toku godine prijaviti za dobijanja novca za nabavku mašina, uređaja i opreme, za šta će iz gradske kase biti izdvojeno 25 miliona dinara.

Najviše novca u ovoj godini, objašnjava predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Dejan Ranđelović, biće izdvojeno za nabavku opreme i to 22,5 miliona, zatim 700.000 za bušenje bunara, kao i 1,5 milion za promotivne aktivnosti.

Najviše novca opredeljeno je za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, jer poljoprivredni proizvođači za ovu meru pokazuju najveće interesovanje - rekao je Ranđelović.

Dodaje i da se novac koji je opredeljen za promociju odnosi na organizovanje tradicionalnih Dana jagode, višnje, kruške, paprike i krompira, kao i za učestvovanje zadrugara na sajmovima.

Ove mere, ističe Ranđelović, imaju za cilj stimulaciju poljoprivrednih delatnosti i segmenata proizvodnje koji su procenjeni kao strateški najznačajniji za očuvanje i unapređenje postojećih kapaciteta u poljoprivredi i stvaranje novih.

Konkursi za dodelu podsticajnih sredstava biće raspisani u drugom ili trećem kvartalu ove godine, a svi zainteresovani, ukoliko im je to potrebno, pomoć oko popunjavanja formulara mogu dobiti u nadležnom odeljenju Gradske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: