Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 22. 4. 2013.

| Društvo

Za pogibiju momka okrivljuju i gradske institucije

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Ulica-Ivana-Milutinovica.JPG
Jedino svetlo u Ulici Ivana Milutinovića je sa automobila

Meštani Medoševca očekuju da, osim taksiste koji je pretprošle noći kod Veterinarske stanice usmrtio dvadesetjednogodišnjeg momka, budu kažnjeni i odgovorni iz institucija zaduženih za radove u Ulici Ivana Milutinovića u Nišu.

Nesreću smatraju njihovom odgovornošću jer u ovoj ulici, otkad su bandere odatle uklonjene još pre 2 godine zbog radova na njenoj rekonstrukciji, nema nikakvog osvetljenja, a ni trotoara.

Meštani Medoševca i stanovnici ove ulice više puta su ukazivali na ovaj problem, jer su smatrali da im je bezbednost ugrožena. Ulica Ivana Milutinovića Mesto nesreće u Ulici Ivana Milutinovića

Iako se saobraćaj u ovoj ulici odvija u 3 trake, zbog čega vozači voze brže, ona je tokom rekonstrukcije ostala bez saobraćajnih znakova. Zato nema obaveštenja gde je pešački prelaz, znaka za oštru krivinu i suženje puta ispred medoševačkog mosta, niti ograničenja brzine koje je na tom delu puta bilo 30 kilometara na sat.

- Strašno je što smo ovo dopustili! Ulica je više od godinu dana bez svetla i trotoara, pa bilo je jasno da će neko da pogine, a niko iz grada nije reagovao! Sada im je kasno, izgubljen je mlad život - kaže Marko Nikolić iz Medoševca.

Pre nekoliko meseci, pričaju očevici, na ovom putu mlađi par jedva je izbegao tragediju kada je mladić, vozeći automobil, u poslednjem trenutku pre udarca u konja naglo zakočio ispred njega, jer zbog mrklog mraka, nije mogao da ga vidi na vreme. Konj se od straha prednjim nogama popeo na haubu, slomio staklo na šofer-šajbni, a devojka na mestu suvozača dobila je posekotine na licu. Ulica Ivana Milutinovića Mesto gde se taksi-vozilo izvrnulo na krov

Zbog straha za svoju bezbednost, sve manje Medoševčana se usuđuje da do grada prošeta pešice ili se odveze biciklom.

- Ivičnjake su skoro postavili, ali trotoar nije asfaltiran, trebalo bi da hodate po šljunku koji je neravan i pun rupa. A sa druge strane ulice, trotoara, i to uskog, ima tek ponegde, pa smo prinuđeni da jedan deo puta, na primer, pored Žandarmerije, prelazimo preko kolovoza - kaže Slavica Janačković iz Medoševca.

Iz Direkcije za izgradnju Grada kažu da se za uređenje trotoara i postavljanje osvetljenja "čeka da EPS uradi svoj posao" u vezi sa postavljanjem kablova. Ulica Ivana Milutinovića Nema znakova za pešački prelaz, oštru krivinu i ograničenje brzine

Podsetimo, radovi na ovoj ulici bili su prekinuti u julu 2012. godine zbog raskida ugovora između Direkcije za izgradnju grada i izvođača radova Planum. Nakon ponovnog početka radova u septembru, kada je grad preuzeo finansiranje daljih radova, iz Direkcije su najavljivali da će sve biti završeno do kraja 2012. godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Kostić

    10:54 // 27. 5. 2013.

    Poslao sam preko deset dopisa,direkciji,elektrodistribuciji,predsednicima opština Palilula i C.krst,policiji,kom.inspekciji i niko ništa a.Danas sam dobio odgovor iz Direkcije-Biće završen,strpite se.

  • E moj blagojeviću

    11:36 // 24. 4. 2013.

    Našli ste meštane da pitate za mišljenje.
    Zašto ne pitate nekoga u tzv direkciji za izgradnju grada, ako su oni zaduženi za to.Na primer direktora za izgradnju.
    jedino što znate je da zadržavate komentare po dva dana, dok vest ne postane bajata.
    Na poginulog kod mosta u ul vojvode mišića se već zaboravilo. ko je odgovarao?

  • Lik iz centra

    22:31 // 22. 4. 2013.

    ovo je zaista bruka!zalosno za tog lika,mlad jos je zivot bio pred njim!zato,asfaltiraju se putevi do tazbinskih kuca raznih politicara,veoma brzo,iako u tim selima ima mozda 10ak mestana,a ovo je put do jednog od vecih naselja u nisu,i pravi se ko skadar na bojani!a jos bez signalizacije,i osvetljenja,pa gde mi zivimo!ljudi iz medosevca,ako nisu do sad,trebali bi da izdju i protestvuju malo,ne znam kako su trpeli ovaj teror do sada!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: