Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 17. 11. 2022.

| Društvo

Za prikrivanje tablica kazna 20.000 dinara, duplo manje za parkiranje na javnim površinama

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
tablice, kola, ilustracije, foto jv sonja vidojkovic
Za lišće na tablicama kazna 20.000 dinara; foto: JV / Sonja Vidojković

Vozači koji na razne načine prikrivaju tablice na svojim kolima biće kažnjeni sa 20.000 dinara, dok će vozači koji parkiraju na javnim zelenim površinama sada plaćati kaznu od 10.000 dinara umesto dosadašnjih 5.000 dinara. Načelnik komunalne milicije Dejan Kovačević kaže da će kažnjavanje prekršaja raditi patrole Komunalne milicije izlaskom na lice mesta i putem sistema “Oko sokolovo”.

Novom odlukom o komunalnom redu usvojenoj u utorak na sednici Skupštine grada uvedene su dve novine za vozače. Prva novina odnosi se na vozače koji prikrivaju tablice ili nalepnice na automobilima maskama, lišćem ili na razne druge načine i oni će za to biti kažnjavani sa 20.000 dinara. Načelnik komunalne milicije Dejan Kovačević kaže da se ovo u poslednje vreme sve češće viđa na niškim ulicama.

Razlog za to je veliki broj nepropisno parkiranih automobila sa prikrivenim registarskim nalepnicama i registarskim tablicama kako ih sistem “Oko sokolovo” ne bi mogao da registruje u prekršaju - kaže Kovačević.

tablice, kola, ilustracija, foto jv sonja vidojkovic Kažnjivo prikrivanje tablica; foto: JV / Sonja Vidojković Još jedna novina odnosi se na vozače koji parkiraju, zaustavljaju ili ostavljaju svoje automobile na javnim i zelenim površinama. Kovačević kaže da je, takođe, u poslednjih par meseci primećen povećan broj parkiranih vozila na javnim zelenim površinama, pa će kazna za ovaj prekršaj umesto dosadašnjih 5.000 dinara sada biti povećana na 10.000 dinara.

Izmenama i dopunama Odluke o komunalnom pristupilo se u cilju pojačane zaštite javnih zelenih površina, zelenih površina oko objekta javne namene i zelenih površina u javnom korišćenju koje su, radi rekreacije i zabave, dostupne većem broju građana i to posebno najmlađih, a imajući u vidu činjenicu da su u poslednje vreme ugrožene naprimerenim kretanjem, zaustavljanjem ili parkiranjem vozila - navodi se u obrazloženju odluke.

Ovim izmenama osim vlasnika vozila može se kazniti i vozač, odnosno lice koje je upravljajući vozilom načinilo prekršaj. U tom slučaju, vlasnik vozila je u obavezi da u roku od osam dana dostavi tačne podatke o licu koje je upravljalo vozilom kao i dokaz na osnovu kog se može to utvrditi.

Iz Komunalne milicije kažu da će uočavanje i kažnjavanje prekršaja raditi njihove patrol izlaskom na lice mesta ili putem sistema “Oko sokolovo”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    14:20 // 18. 11. 2022.

    U isto vreme u Katićevoj ulici gde je sedište komunalne policije, sva vozila na trotoaru, izgleda da je tu dozvoljeno !!
    Sramota...

  • Posmatrač ludila

    16:29 // 17. 11. 2022.

    Danas sam kod škole Ratko Vukicevic video tri decaka kako idu od auta do auta i kače listove na tablice.jel to kaznjivo?kako se opravdati?

  • Svrljižanka

    14:35 // 17. 11. 2022.

    Ovo valjda ima za cilj da destimuliše narod da vozi kola po centru jer parkinga nema i neće ga ni biti.A i kad bude, više šteti, kao kod gradske bolnice.Zato su nekada pametni ljudi decentralizovali grad planskom izgradnjom bulevara i duvaništa.To je sve palo u vodu kad su investitori uzeli stvar u svoje ruke.I sad običan čovek ispašta zbog nestručnosti onih koji su vodili grad zadnjih 30 godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: