Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:37, 29. 3. 2022.

| Društvo

Za privatno obezbeđenje objekata ugašenog Sportskog centra u Prokuplju više od 12 miliona iz gradske kase

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.
O imovini Sportskog centra sada brine privatno obezbeđenje; foto: Lj.M.

Za obezbeđenje objekata koji su do skora bili u vlasništvu ugašenog Sportskog centra, Grad Prokuplje mesečno izdvajaće nešto više od 1,2 miliona dinara mesečno, odnosno za 10 meseci, na koliko je potpisan ugovor sa Agencijom za obezbeđenje lica i objekata "Kobran Irig", iz gradske kase isplatiće 12.350.000 dinara.

Inače u Sportskom centru je tokom februara završena likvidacija, pa je 67 radnika ostalo bez posla, uz otpremninu koja je po radniku iznosila između 800.000 i 900.000 dinara. Deo njih je odmah primljen u Agenciju po ugovoru, među njima i zaposleni sa višom i visokom školom koji će sada obavljati posao čistača.

Ponuda Agencije iz Iriga je najpovoljnija od 5 pristiglih po pozivu, a u dokumentaciji stoji da će tokom trajanja ugovora angažovati 13 radnika.

Ti radnici će brinuti o objektima koji su bili u vlasništvu Sportskog centa i brinuće se za održavanje higijene, ali i fizičkog obezbeđenja objekata. Potpisali smo ugovor na 10 meseci, do tada očekujemo da se nađe konačno rešenje – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Jula prošle godine na sednici Skupštine Prokuplja jednoglasnom odlukom svih prisutnih ukinuta je ustanova Sportski centar, a gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je odluku obrazložio problemom viška radnika u javnim ustanovama, kao i prevelikim subvencijama koje je taj centar dobijao, a da za to nisu pružali, kako je rekao, nikakve usluge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Beriljac

    16:04 // 29. 3. 2022.

    Da li će objekat čuvati licencirano osoblje? Da li i njih MUP zaobilazi kao i opštinsku upravu? Da li ima vatrogasaca. Gde su sada inspekcije koje za ljude koji rade u trafikama deru vlasnike? Olovku u ruke nema više izgovora.

  • VKV čistačica

    09:19 // 29. 3. 2022.

    Lep poslić za agenciju i još po nekog! Mesečni prihod ni za šta 1,2 miliona, a rashod za radnike: 13 × minimalac 40.000 = 520.000 din. Koj ti "dava"?!

    • Nenad

      13:30 // 29. 3. 2022.

      Idu izbori u nedelju, pa vi glasajte opet za ove na vlasti, kako bi se ugovor produžio još na nove četiri godine :-)
      I slobodno kažite:"Ćuti, dobro je kad ne biju!"

    • Igor

      18:34 // 29. 3. 2022.

      Nije baš 520000 sa porezima i doprinosima biće oko 690000 na mesečnom nivou što se tiče troškova, ostalo je čista dobit naravno umanjena za procenat.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: