Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 5. 4. 2018.

| Društvo

Za radio-prenos skupštinskih sednica u Medveđi 1,5 miliona dinara

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
radio
Meštani putem radio talasa mogu da prate skupštinska zasednja, foto: ilustracija/flickr - Alan Levine

Iako na teritoriji opštine Medveđa ne postoji lokalna televizija, meštani će ipak moći da prate zasedanje Skupštine i to putem radio-talasa, za šta je, od para poreskih obveznika izdvojeno 1,5 miliona dinara.

Prema dostupnoj dokumentaciji javne nabavke, sednice Skupštine ove opštine Jablaničkog okruga prenosiće Radio Medveđa, kojoj je dodeljen ugovor, jer drugi ponuđač nije imao kompletnu dokumentaciju. Pored direktnog prenosa sednica, prema ugovoru, ovaj medij ima obavezu i da objavljuje obaveštenja Opštinske uprave.

Cena direktnog prenosa jedne sednice je 80.000 dinara, uzimajući u obzir prosečno trajanje sednice od 8 sati, dok je cena reemitovanja 20.000 dinara - stoji u ugovoru.

Objavljivanje obaveštenja meštane košta 6 dinara po sekundi, s tim što, prema ugovornoj obavezi, medij obaveštenje mora emitovati 6 puta dnevno u trajanju od 3 minuta.

Sednice se, inače, održavaju minimun jednom u tromesečju, a maksimalan broj skupštinskih zasedanja u toku godine je 8. Inače, ovogodišnji budžet opštine je 592 miliona dinara, pored izdvajanja za plate, što je inače najveća stavka u budžetima, 65 miliona će bti izdvojeno za obnovu i održavanje puteva, dok je najmanje novca, 6,3 miliona, izdvojeno za zaštitu životne sredine.

Inače, Radio Medveđa, kako stoji na njihovom sajtu, nastao je privatizacijom javnog preduzeća. Konzorcijum koji čine Marija Božović, Goran Stojanović i Miljan Stanković, stoji na sajtu, otkupili su radio novembra 2015. godine, kako bi sačuvali jedini izvor informacija u ovoj opštini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: