Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 4. 4. 2023.

| Društvo

Za radove na autobuskim stajalištima u Nišu oko 4 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
autobusko stajalište
Radove će izvoditi "Elmont"; ilustracija foto: T. R.

Radovi na autobuskim stajalištima u Nišu koštaće oko 4 miliona dinara sa PDV-om, a izvodiće ih niška firma Elmont. U dokumentaciji piše da će investitor odrediti lokacije, a rok nije preciziran, već je istaknuto da će se radovi izvoditi “u skladu sa realnim potrebama”, po radnim nalozima koje izvođač bude dobijao od nadzornog organa.

Na to da su autobuska stajališta u Nišu u lošem stanju, kao i da neka uopšte nemaju nadstrešnice i klupe, građani su se više puta žalili.

stajalište vojvode putnika Na nekim stajalištima nema ni klupe, ni nadstrešnice, a nisu ni betonirani; ilustracija; foto: T. R.Niška Direkcija za izgradnju izabrala je na tenderu firmu koja će raditi na njihovom održavanju, jedinu koja se i odazvala javnom pozivu i koja je bila zadužena i za osvetljenje u Ulici vojvode Putnika - Elmont iz Niša.

Radnici te firme treba da demontiraju 15 kompletnih nadstrešnica, 30 drvenih klupa i 5 krov-nadstrešnica, kao i 70 kilograma metalne konstrukcije i da to prevezu do mesta popravke.

Zaduženi su i za iskop i betoniranje temeljnih jama, ugradnju čeličnih i limarskih elemenata, kao i drvenih elemenata od čamove građe za klupe. Cena iznosi 3.332.020 dinara bez PDV-a, odnosno 3.998.424 dinara sa PDV-om.

Na kojim lokacijama će biti radova - nije istaknuto, već u dokumentaciji piše da će to odrediti investitor i da je reč o stajalištima na gradskom i seoskom području Niša.

Predmetni radovi će se izvoditi sukcesivno, u skladu sa realnim potrebama, po radnom nalogu nadzornog organa, a u skladu sa važećim propisima, tehničkim normativima i obaveznim standardima koji važe za izvođenje predmetnih radova. Izvođač se obavezuje da sa izvođenjem radova koji su predmet ovog Ugovora otpočne odmah po dostavljanju svakog pojedinačnog radnog naloga, izdatog od strane nadzornog organa - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Ugovor će važiti, kako je navedeno, do utroška izdvojenog novca, a najduže godinu dana od zaključenja ugovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera

    10:22 // 13. 6. 2023.

    Na gradskom autobuskom stajalištu kod Šivare u Nišu postoji toliko velika rupa koja se puni vodom i kad god naiđe neki vozač koji ide bliže trotoaru isprska ljude na stanici. Ljudi idu na posao prljavi i blatnjavi. Stvarno nema smisla. Ta jedna rupa ne košta bogatstvo da se asfaltira a godinama je tu.

  • Auttrikter

    19:44 // 4. 4. 2023.

    Svake godine ista prica, pranje para oko stajalista i nikad da se resi ! Ko sve nije uzeo pare i saldo =0

  • Ujče Žitko

    18:02 // 4. 4. 2023.

    Zacepili ga s' 4 miliona kao da će kopaju za metro. Daj bože da i milionče potroše u te svrhe, sestriće. Kad razgrabe pare nema da ostane ni za ĉips.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: