Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 29. 3. 2022.

| Društvo

Za razminiranje terena u Ardiji Grad Niš potrošio 99 miliona dinara, rok za završetak naselja kraj 2023. godine

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ardija
Prošlo skoro 6 meseci od razminiranja terena; foto: T. R.

Radovi na izgradnji Bulevara Svetog Pantelejmona u Nišu nastavljeni su danas, a skoro šest meseci nakon što je tamo počelo razminiranje terena započeta je i izgradnja naselja Ardija. Procenjena vrednost radova je 392 miliona dinara, a rok za završetak celokupnog Bulevara je kraj 2023. godine.

Sotirovski Ardija Sotirovski kaže da Grad sada ima novca za završetak radova; foto: T. R.Nadležni kažu da je ukupna dužina deonice oko 2 kilometra, da će Bulevar izaći na auto-put i da će spojiti opštine Pantelej i Crveni Krst.

Konačno posle mnogo godina pripreme krećemo izgradnju Bulevara Svetog Pantelejmona, a to smo jedino mogli sada kada finansijski jako dobro stojimo jer ćemo iz sopstvenog budžeta platiti sve te radove na izgradnji tri faze, odnosno tri dela budućeg bulevara i dva kružna toka, čime ćemo spojiiti opštine Pantelej i Crveni Krst - navodi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dodaje da je za razminiranje terena u budućem naselju Ardija, za koje su mnogi građani pitali gde će tačno biti, šta znači njegov naziv i zašto se baš tako zove, potrošeno 99 miliona dinara.

Uradili smo arheološko istraživanje na budućoj trasi ovog velikog bulevara, ostaju nam sada arheološka istraživanja u delu budućeg naselja, gde arheolozi očekuju da nađu nešto iz svog domena - ističe gradonačelnica.

Ardija Najavljeno 2.400 stanova za pripadnike snaga bezbednosti; foto: T. R.Kako je ranije najavljeno, u Ardiji će biti izgrađeno 2.400 stanova za bezbednjake, a predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković kaže da će izgradnja Bulevara Svetog Pantelejmona rasteretiti Jagodin malu i Knjaževačku ulicu.

Iskreno se nadam da će do kraja građevinske sezone biti urađen i drugi kružni tok, sa druge strane Bulevara, kod “Liona”, da se Bulevar nastavi prema Čalijama kako je i projektovano - objašnjava Stanković.

Podsetimo, u gradskom budžetu za 2021. godinu za Ardiju je bilo izdvojeno 320 miliona dinara. Na hitnoj sednici niške Skupštine bilo je odlučeno da atarski put u tom naselju bude ustupljen državi, dok je Grad dobio izgradnju okolnih saobraćajnica uključujući i završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara i njegovo spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

Razminiranje terena započeto je početkom oktobra prošle godine, a prema tadašnjim najavama teren je trebalo da bude čist od mina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    11:43 // 2. 4. 2022.

    Zavrsice se i to po planu i programu.

  • Milja

    21:06 // 30. 3. 2022.

    Zaboravili su da škole nemaju sredstva za higijenu, dezinfekciju, nemaju cime da peru toalete, svlaacionice, podove, samo vodom. Duzni su po zakonu da finansiraju materijalne troskove skola, za te namene se vrsi transfer iz budzeta Republika Srbije.

  • Srba Petrović

    10:03 // 30. 3. 2022.

    Od kakvih mina, čijih?

    • Од Исте

      13:46 // 30. 3. 2022.

      Од мина ИСТЕ војске која је платила изградњу биолошке лабораторије при мед.факултету.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: