Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 1. 2. 2021.

| Društvo

Za rekonstrukciju dva javna toaleta u Nišu više od 6 miliona dinara, april rok za završetak radova

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
javni wc ispod mosta
Do proleća bi trebalo da budu uređeni; foto: JV/J. Adamović

U aprilu bi dva javna toaleta u Nišu - u centru ispod Tvrđavskog mosta i u parku Čair, trebalo da budu praktično potpuno nova, jer je to rok za njihovu kompletnu rekonstrukciju. To će koštati više od 6 miliona dinara, piše u odluci o dodeli ugovora, a posao je dobila niška firma koja uskoro treba da počne sa radovima na rekonstrukciji.

Na tender Sekretarijata za investicije za rekonstrukciju dva javna toaleta u Nišu javile su se dve firme - Gramont inženjering i Teming electrotechnology, obe iz Niša.

Iako je kriterijum bila cena, odnosno najpovoljnija ponuda, krajem decembra doneli su odluku da ugovor dobije firma Gramont inženjering čija je ponuda bila skuplja (6,4 miliona sa PDV-om), a u objašnjenju navode da je jeftinija ponuda firme Teming electrotechnology (5,6 miliona sa PDV-om) ocenjena kao neprihvatljiva.

Ponuđač nije dostavio dokaz o nepostojanju osnova za isključenje iz člana 111. 1. 3. Obaveze u oblasti zaštite životne sredine, socjіalnog i radnog prava, odnosno nije dostavio Potvrdu nadležnog Prekršajnog suda da u periodu od prethodne dve godine od dana isteka poka za podnođenje ponuda, niіe povredio obaveze u oblasti zaštite životne sredine, socijalnog i radnog prava, uključujući kolektivne ugovore, a naročito obavezu isplate ugovorene zarade ili drugih obaveznih isplata, uključujući i obaveze u skladu s odredbama međunarodnih konvencija koje su navedene u Prilogu 8. Zakona o javnim nabavkama, kako je zahtevano dokumentacijom o nabavci - pojašnjavaju.

TOALET U PARKU "ČAIR" Toaleti trenutno neuslovni i često ni ne rade; foto: čitalac Vrednost ugovora je 5,3 miliona dinara bez, a 6,4 miliona dinara sa PDV-om.

Član Gradskog veća Miroslav Đokić kaže da je ugovor potpisan 27. januara, a da bi za manje od 10 dana radovi trebalo da počnu.

Izvođač ima 7 dana da dostavi bankarske garancije, to ističe 5. februara i čim to dostave onda se zaključuje ugovor i uvode se u posao. Ja očekujem da do 8. februara radovi mogu da počnu i od tada je 60 kalendarskih dana rok za završetak posla za oba toaleta - navodi Đokić.

U pitanju je kompletna rekonstrukcija ova dva toaleta, ističe, što znači da se sve staro skida i pravi novo, kaže - kako građani i zaslužuju.

Prema planiranom roku koji, kako piše u odluci, može da bude produžen u slučaju elementarnih i vremenskih nepogoda i "više sile", u aprilu bi Niš praktično trebalo da dobije dva nova i uređena javna toaleta.

Podsetimo, javni toaleti u centru Niša i u parku Čair godinama su u jako su lošem stanju, pa je utisak građana da tokom godine više ne rade nego što mogu ih koriste.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miks

    06:06 // 3. 2. 2021.

    Sve je to lepo, samo bi bilo bolje da se neko potrudio da se toalet ne zatvora u 10 uvece kada je 1000 mladih na keju nocu. Sta mislite, gde oni idu nocu u toalet?
    Po zbunovima i oko zgrada ma samom keju!
    Katastrofa!
    I sve se to resi time sto ce toalet da radi i trecu smenu.
    Zaista katastrofa sto se toga tice da to jos uvek nisu promenili

    • Torpedo

      19:13 // 3. 2. 2021.

      Sta ces na keju cele noci ! Briga nekog sto locete a pravite namerno djubre, nisu vam radnici krivi sto ste neinventivni i ne umete da nadjete zabavu ! Ako si mangup, soraj u Nisavu, pred devojkama !

  • Filip

    18:28 // 2. 2. 2021.

    Obnovite i sve cesme sa pijacom vodom kako bi stanovnici grada mogli da se rashlade tokom vrelih letnjih dana. Cesma kod Tvrdjavskog mosta, cesma u parku Sv.Save na Bulevaru itd...itd...Voda izvire na gore tako da niko ne lepi usta niti ih moze zalepiti pa nece ni biti zarazenih.

  • BATA

    11:28 // 2. 2. 2021.

    Džaba,najveći problem u Srbiji je održavanje objekata.Ko zna po koji put se obnavljaju.Recimo toalet u KC Niš imao samo jednu upotrebu sa katastrofalnim posledicama.Očistili ga i zatvorili,nema dogovora ko će čistiti.A ima za invalide.Mislim da i dalje ne radi a izgrađen pre 4 god.Mora neko da čisti bez obzira na savest.
    Možda i ovde očekujemo robote?Niš pametan grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: