Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 24. 11. 2017.

"Za rušenje zida Kliničkog centra Niš kriv projektant"

Novi Klinički centar Uprkos rušenju, Vlada Srbije očekuje otvaranje KC Niš do kraja ove godine; Foto: JV/P. B.

Iako direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tvrdi da se “svuda na svetu zid otvara da bi se uneli uređaji za magnetnu rezonancu”, direktor Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije Marko Blagojević, ocenio je za Insajder da se u slučaju rušenja zida novoizgrađene zgrade niškog Kliničkog centra radi o propustu projektanata.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Иван

    20:49 // 24. 11. 2017.

    Тако да је ова прича потпуни спин. Направити отвор на објекту и поставити врата је можда трошак од 1,500 евра док је набавка опреме за тај исти клинички центар била 17 милиона евра.

    Али сви знају шта су врата а ретко ко зна о опрми.

    Браво СНС.

  • Revizija projekta

    18:31 // 24. 11. 2017.

    Sve ukazuje na to da je u pitanju Veterinarska stanica, a ne moderan KC.

    • Smuk

      12:04 // 25. 11. 2017.

      @Revizija projekta : Znaju "oni" odlično , kao i vlast, ko su im "mušterije" te tako i prilagodjavaju "objekat svrsi" ! Izmeri li neko visinu hodnika ? Stra' me da nisu pogodili visinu plafona - da ne idemo četvoronoške na pregled ... al' za davanje inekcije -ima bude "majka Mara" !

  • Mila

    15:44 // 24. 11. 2017.

    Logicno je da je kriv projektant! Pa pobogu od starta se znalo sta se projektuje i koja je namena objekta, trebalo je sve projektom predvideti i onda krenuti u realizaciju na terenu a ne na kraju shvatiti da tako nesto nije predvidjeno, i rusiti nov objekat da bi se greska ispravila.

  • Gaja

    16:26 // 24. 11. 2017.

    Ako je pisalo u projektnom zadatku - da. A šta su radili "stručni" nadzorni organi koje je izabrao investitor? Ovo je samo početak blama kod ovog objekta. Videćete. Tek će sranja da se otkrivaju. A previše su glupi i nestručni da ih vešto prikriju

    • Bruno

      16:59 // 25. 11. 2017.

      StruSNS su oni pa nema gde. Ko se sve tamo nije učlanio.....

  • milosav

    17:55 // 24. 11. 2017.

    Najpre, nameće se pitanje - Dr. Radovanoviću, poznati ste kao angažovana, osoba, da ste u mnogome doprineli obezbeđivanju medicinski aparata, /donacije i sl. zašta treba truda/, ali je nejasno, zašto, a sve zbog krivice drugih,vaše poturanje leđa. Šta vam je trebalo,da izjavite, da su komentari "udar na Državu". E pa, na Državu nisu, ali na Vladu, zasigurno jesu. Javnost nije zlurada. Naprotiv.

  • Karma

    10:18 // 25. 11. 2017.

    Sta je sa tunelom koji bi trebalo da spaja Rusko-srpski centar i novi KC i sa atomskim sklonistem i podzemnim operacionim salama?To je jos veci propust projektanta, mada jos nije kasno.

  • Minja

    16:38 // 24. 11. 2017.

    Je l neko radio reviziju projekta, na osnovu kojih referenci je projektant dobio posao, zasto pojedine operacione sale nemaju tekucu vodu, zasto svaka klinika nema svoju lekarsku sobu,kako ce izgledati ti jutarnji sastanci kada se izmesaju hirurzi, ortopedi, neurolozi...

    • bas tako

      17:13 // 24. 11. 2017.

      slika i prilika zdravstva srbije

    • gari

      17:14 // 25. 11. 2017.

      Kakva referenca, pa dovoljno je da su iz "metropole", da su "politički podobni", da podržavaju AV & Co. a za stručnost, ko te pita! Ovo je Niš nije BG gde sve mora da funkcioniše, bude ispravno i traje ... Izvodjač iz BG koji je uposlio podizvodjače, jer Niš nema adekvatnu gradjevinsku firmu!?!? Zato su niški gradjevinci uposleni kao podizvodjači...

  • Dejan Dimitrijević

    00:26 // 25. 11. 2017.

    Naravno da je kriv projektant,od samog početka je jasno. U svemu najviše brine dokazana nestručnost tog projektanta, zbog koje je nužno što pre uraditi reviziju projekta dok nisu nastupile opasnije posledice. Ako je tačno da postoje nelogičnosti u projektovanju operacionih sala, instalacija i alokaciji prostora, biće ugroženo zdravlje pacijenat, a to je mnogo opasnije od cirkusa sa rušenjem zida!

  • Pitanje-25 kadar

    11:31 // 25. 11. 2017.

    Namece se pitanje kroz ovaj los projekat zasto svet mora da bude i ostane los i zivot komplikovan i tezak?

  • gari

    17:02 // 25. 11. 2017.

    "...direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tvrdi da se “svuda na svetu zid otvara da bi se uneli uređaji za magnetnu rezonancu”... tako je , za to postoje vrata !!!!! Samo napreDNO !!!!! A možda je to uradjeno namerno, kao napad na njegovo visočanstvo AV ????

  • sneza

    10:49 // 26. 11. 2017.

    Projektant ne moze da snosi krivicu, ukoloiko je ignorisao zahtev lnvestitora za specificne zaheve kao sto je postavljanje tako gabaritne medecinske opreme kao sto je magnetna. Projektuje se po standardima i specificnim zahtevima Investitora, ne projektuje se po sistemu "podrazumeva se". Zalosno je sto taj problem Investitor nije uocio tokom gradnje.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: