Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 18. 12. 2015.

| Društvo

“Za sledeću Novu godinu Niš će biti kreativnije dekorisan”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
naslovna
Dekoracija se po danu i ne primećuje; foto: JV

Zbog toga što, kako kažu nadležni, nije bilo vremena za nabavku dekoracije, na niškim ulicama su i ove godine ukrasi stariji od 5 godina. Nadležni za sledeću godinu obećavaju "kreativniji i moderniji koncept dekoracije".

Dok je ukrašavanje Novog Sada počelo još krajem novembra, a Beograd je, kako piše N1, trenutno osvetljen sa 17.500 elemenata i preko 300 hiljada sijalica, u Nišu je novogodišnju ukrašavanje počelo tek pre nekoliko dana, i to uglavnom skromnim ukrasima koji su se na ulicama nalazili i prethodnih godina.

2015-12-18-668 Ukrasi stari nekoliko godina; foto: JVKako kaže direktor "Parking-servisa" Marko Janković, ovo preduzeće je ove godine od nedavno rasformirane “Gorice” preuzelo obavezu ukrašavanja grada, pa zbog toga, kaže, nije bilo vremena da se nabavi nova dekoracija.

Imali smo probleme oko procedura koje je trebalo sprovesti da bi se sva oprema, uređaji, mašine, prebacili iz “Gorice” na “Parking-servis”. Ove godine koristimo raspoloživa dekorativna sredstva, ali od sledeće ćemo napraviti potpuno nov, kreativniji, moderniji kocept novogodišnje dekoracije - tvrdi Janković.

jelka Jelka na Trgu kralja Milana dobila novo osvetljenje; foto: JVPredrag Nikolić iz Službe signalizacije i javnog osvetljenja kaže da je u planu da se narednih dana kompletno okiti Bulevar Nemanjića, Bulevar Zorana Đinđića do trošarinskog kružnog toka, a “probaće da ukrase i Ulicu Dimitrija Tucovića”.


Deda-Mraz i Sneško u Tvrđavi, nova rasveta na jelki u centru

Marko Janković navodi da je donacijom obezbeđen manji broj novih ukrasa ove godine koji se uglavnom nalaze u Tvrđavi, a ona je ove godine prvi put ukrašena unutra.

Novi ukrasi su Deda-Mraz koji maše, Sneško Belić, i tako neki ukrasi - navodi Janković.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je “Parking-servis” od svojih sredstava, za oko 399.000 dinara, kupio novu rasvetu kojom su ukrašene jelke na Trgu kralja Milana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Djordjevic

    10:02 // 21. 12. 2015.

    Od novogodišnjih dekoracija želim ulično osvetljenje, pola grada je u mraku, pa čak i najuži centar! A za narednu godinu, ako baš hoćete, nabavite one lepe drvene kućice, koje imaju i mnogo manji gradovi, a ne tezge oblepljene kesama...

  • makimakic

    18:59 // 20. 12. 2015.

    O cemu mi pricamo kada u parku kod Pravnog fakulteta nema svetla vec nedeljama. Kada prolazite nocu pazite da ne udarite u spomenik, jer se prst pred okom ne vidi. Stvarno sramota za ovaj grad. To bre treba da bljesti, a ne da tumaramo po mraku kao pre 100 godina.

  • zoran

    14:36 // 20. 12. 2015.

    Iznenadila ih Nova godina!
    gde je pala bas 31.12. ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: