Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 26. 11. 2021.

| Društvo

Za smeće na Novom groblju na koje ukazuju Nišlije gradonačelnica kaže da su odgovorni građani

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
novo groblje
Sotirovski apeluje na građane da pomognu da Novo groblje bude na zavidnom nivou; foto: T. T.

Nišlije već dugo upozoravaju na smeće, uraslu travu i neočišćene staze na Novom groblju, a takva situacija je bila i tokom Zadušnica. Baš uoči Zadušnica su, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, postavili i kontejnere, ali i ističe da Nišlije smeće bacaju pored njih, pa da nered na groblju ne stvaraju radnici JKP Gorice, već sami građani.

Na problem da izgleda kao da ga niko ne održava i da su grobovi na Novom groblju zapušteni, često ukazuju Nišlije. Iako je održavanje zelenih površina na tom groblju JKP Gorica pre nekoliko meseci poverila privatnim firmama iz Beograda, rezultata, prema rečima građana, nema.

Sotirovski uzrok problema tumači drugačije i kaže da su za nered na Novom groblju odgovorni građani. novo groblje Novo groblje uoči Zadušnica; foto: čitalac

Mi smo uoči prethodnih Zadušnica postavili kontejnere umesto korpi, ali jednostavno imate situaciju da kada odete na groblje vidite jako veliku količinu smeća pored samog kontejnera, kontejner je prazan. To ne rade radnici Gorice, to radi neko od nas ko ode i jednostavno, verovatno iz ko zna kojih razloga, ne želi da baci smeće u kontejner nego ga ostavi pored kontejnera. Onog trenutka kada dune vetar raznese sve to i onda imate neuređen prostor između samih grobova - ističe Sotirovski.

Apelovala je na građane da pomognu da sva groblja u Nišu budu na zavidnom nivou i dodala da oni imaju obavezu da održavaju grobna mesta.

S druge strane, kaže da je Javno-komunalno preduzeće Gorica posle mnogo godina iz sopstvenih sredstava uradilo centralne pristupne staze i najavila je da su u planu nova pravila na samom groblju.

Podsetimo, za čišćenje Novog groblja je najpre bila zadužena Gorica, jer je krajem prošle godine preuzela održavanje zelenih površina. Međutim, za održavanje tog groblja i groblja u Niškoj Banji to preduzeće je aprila 2021. godine angažovalo privatne firme iz Beograda za 15,6 miliona dinara.

Zašto i pored angažovanja privatnih firmi Novo groblje nije očišćeno, nije poznato, jer novinari još nisu dobili odgovor od direktorke Ivane Stanić.

Podsetimo, Gorica je 2020. godine platila 1,3 miliona dinara privatnoj firmi iz Obrenovca za uređenje zelenih površina na Novom groblju, a isti scenario ponovio se i 2021. godine, kada su posao dobile privatne firme iz Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MK Ultra

    12:47 // 20. 12. 2021.

    2 bambija za gospođu S.
    Nije rekla "Đilas / bivši režim / žuti ološ" za 3 bambija.

  • Limunko

    16:27 // 19. 12. 2021.

    Jednom antipaticna žena. Znaci da građani treba da održavaju groblje, a firme iz Beograda su tu da prihoduju za planovanje.

  • Laki

    10:15 // 27. 11. 2021.

    Aj i da su postavljeni pravilno gde treba, ali te kontejnere bar za zadusnice dan pre i posle zadusnica treba neko iz Gorice isprazniti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: