Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 16. 1. 2021.

| Društvo

Za štetu nastalu usled poplava Medveđa izdvaja blizu 2 miliona dinara

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
štab
Odlučeno je da Opština nabavi šest agregata iz sredstava budžeta; foto: Opština Medveđa

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa, a zbog teških oštećenja na elektro-distributivnoj mreži na teritoriji te opštine, odlučeno je da Opština nabavi šest agregata iz sredstava budžeta, kao i ostalu opremu koja je neophodna za saniranje posledica nastalih usled vremenskih nepogoda.

Poplave koje su 10. i 11. januara pogodile jug Srbije, zahvatile su i Medveđu, a u saopštenju Štaba za vanredne situacije navodi se da će Opština nabaviti pet agregata snage 2,8 kW u iznosu do 200.000 dinara, kao i agregate snage 1 kW u iznosu do 200.000 dinara.

Zaključak Štaba je i da je zbog velikih oštećenja na elektro-distributivnoj mreži u Medveđi potrebno hitno obraćanje Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", kao i resornom Ministarstvu rudarstva i energetike, kako bi angažovali dodatnih 10 ekipa na terenu.

Štab za vanredne situacije opštine Medveđa će se hitno obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za vanredne situacije - Odeljenju za vanredne situacije Leskovac, za dodelu pomoći u vidu 10 tona nafte i 30 agregata za snabdevanje električnom energijom snage od 1- 5 kW u cilju otklanjanja posledica vremenskih nepogoda koje su pogodile teritoriju opštine Medveđa 10. i 11. januara 2021. godine usled kojih je došlo do oštećenja putne infrastrukture i prekida u napajanju električnom energijom većeg dela teritorije opštine Medveđa – piše u saopštenju Štaba.

Takođe, potrebno je nabaviti i 1.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za pomoć ugroženom stanovništvu te opštine iz sredstava tekuće opštinske budžetske rezerve u iznosu do 1,2 miliona dinara, navodi se u saopštenju Štaba.

Dodaju i daje potrebno zaključiti ugovore o angažovanju dodatne mehanizacije i ljudstva, jer, kako piše u saopštenju, postojeći kapaciteti JKP "Obnova" nisu dovoljni.

Potrebno je hitno obezbediti sredstva za nabavku opreme materijala i drugih potrepština radi prevazilaženja štetnih posledica u iznosu od 200.000 dinara iz sredstava stalne budžetske rezerve Opštine Medveđa – još jedan je od zaključaka sa sednice Štaba.

U cilju sprečavanja posledica epidemije izazvane virusom korona, dodaju iz Štaba, potrebno je hitno nabaviti koncentratore u iznosu do 300.000 dinara za potrebe Doma zdravlja u Medveđi.

Podsetimo, vanredna odbrana od poplava na snazi je u 16 opština na jugu, a detaljne informacije o tome dostupne su ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: