Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 15. 2. 2013.

| Društvo

Za uklanjanje zmija neophodna pomoć

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
zmija-zoo-planet.JPG
Akcija zbrinjavanja zmije 2012. godine

Ako ne dobiju pomoć od grada, članovi Udruženja “Zoo planet” neće moći da i naredne godine štite stanovništvo od zmija i istovremeno zbrinjavaju ove zakonom zaštićene životinje, kažu u Udruženju. 

Zato su otvorenim pismom zatražili sastanak sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem na kom žele da predstave ideju o rešavanju problema uklanjanja zmija naredne sezone. 

Iako nisu nadležni za to, članovi ovog udruženja su prošle godine od maja do oktobra, odgovarajući na pozive građana, uklonili 68 zmija, od kojih su 7 bile otrovnice. Na teren su izašli 114 puta, a građanima nisu mogli da pruže bolju podršku zbog nedostatka sredstava. 

Kažu da su u susret građanima izlazili bez ičije podrške i pomoći, a troškove za prevoz i zaštitnu opremu obezbeđivali su zahvaljujući sponzorima.

Predsednik Udruženja Dušan Stojanović prošlogodišnju pojavu zmija u Nišu naziva nezapamćenom i zato želi da se ove godine na vreme pripremi za reagovanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana

    10:47 // 18. 2. 2013.

    U poslednje dve godine zmija - smuk oko 2m bila mi je ispred ulaznih vrata kuće u Sićevačkoj klisuri, druga se "smotala ispod džaka" dok su radnici bili na placu. U aprilu 2012. kasno poslepodne, na makadamskom putu koji postoji preko 100 godina kolima sam "prešla preko dve upletene zmije" koje su se kasnije saznajem parile.
    Dakle ovo sa zmijama je najezda i treba pružiti svaku vrstu pomoći svima koji se njima bave! Apsolutno podržavam akciju!!!

  • Istina

    21:50 // 17. 2. 2013.

    "Niko iz ove grupe ljudi nije trazio novac za sebe ili neki vid kampanje,vec za pomoc gradjanima Nisa"
    Zabrinem se kad vidim koliko ima "slepih" ljudi/komentatora ali me oraspolozi cinjenica da se samo foliraju!

  • Dzelat Stamenkovic

    08:26 // 16. 2. 2013.

    Svi koji su protiv ove akcije su samo protiv. Poenta je samo biti protiv. Polovina promeni kanal na TV-u kada je neka emisija o prirodi ,i u kadru se pojavi zmija. A sta je sa slucajevima gde su zmije izlazile ispod temelja kuca usred grada. Podrzavam akciju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: