Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 14. 11. 2023.

| Društvo

Za ukupno 12 sati programa "Zimskih dana" niška Opština Medijana izdvaja više od 2 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
deda mraz
Ukupno 12 sati programa; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Četvorodnevni program “Medijaninih Zimskih dana”, koji će biti održani od 13. do 16. decembra u parku Svetog Save, koštaće građane 2.083.300 dinara, odnosno oko 17.700 evra. U planu su druženje sa Deda Mrazom, oslobađanje Olafa iz snežne kugle, grudvanje sa irvasom, fotografisanje sa “kolačić devojkom” i sa “lilihip devojkom”, ples svetlećeg robota, lepljenje svetlucavih tetovaža deci, pisanje pisma Deda Mrazu i druge aktivnosti.

Opština Medijana organizovala je “Zimske dane” i prethodnih godina, a ove godine je rok za podnošenje prijava na tenderu 23. novembar. Program je ocenjen kao deo pronatalitetne politike, kao i podrška deci i porodicama sa decom. Trajaće četiri dana, ukupno 12 sati, svakog dana od 13 do 16 sati.

Prvog dana u planu su “Snežne igre sa Olafom”, gde će deca imati zadatak da oslobode Olafa uz pomoć animatora iz snežne kugle, bockajući pahulje u kuglu. Animator će deci deliti bombone i bacati veštački sneg.

Tog dana mališani će moći da se druže i sa animatorom koji glumi Grinča, koji će im podeliti novogodišnje kapice, kao i da se fotografišu sa “kolačić devojkom”, da se grudvaju sa animatorom obučenim u kostim irvasa, da prave novogodišnje narukvice od materijala koji će im doneti vilenjaci, kao i da stavljaju nos od lizalice irvasu od hamera.

Prvog dana planirane su i igre sa Skajom, animatorom koji pomaže deci da ubace loptice u odgovarajuće korpice u zavisnosti od boje, zatim druženje i fotografisanje sa Deda Mrazom i radionice pravljenja ukrasa.

Za 14. decembar u planu je predstava za decu, ponovo druženje i fotografisanje sa Deda Mrazom i ponovo radionice pravljenja ukrasa.

Trećeg dana deca će moći da sa animatorima prave svećnjake i da ih ukrašavaju foam penom, zatim da se fotografišu sa Elzom i Anom, koje će im napraviti svetlucave tetovaže sa novogodišnjim motivima, da se opet fotografišu sa “kolačić devojkom”, da uživaju u “Sneškovom kutku” i dobiju za poklon obeleživač knjiga.

Pretposlednjeg dana u planu su i igre sa novogodišnjom jelkom, gde će animator obučen u jelku zabavljati decu i davati im rekvizite kojima će je deca okititi. I tog dana u planu je druženje i fotografisanje sa Deda Mrazom, ali i ples svetlećeg robota.

Za poslednji dan najavljena je “lilihip devojka”, odnosno animator obučen u lika iz bajke, sa kojim će deca moći da se fotografišu. Najavljena je i Deda Mrazova kapica iznenađenja, kada će deca sa dvoje vilenjaka moći da naprave kutijice koje će puniti snegom, bombonicama i ukrasima.

Na zatvaranju će mališani sa animatorima moći da igraju i iks-oks, pišu pismo Deda Mrazu, igraju se sa Rokijem iz Patrolnih šapa, sa Mikijem Mausom, a animator Pata će im podeliti višenamenske mašnice.

Za kraj biće tu i animator obučen u kostim belog polarnog medveda, koji će učiti decu kako se peca riba zimi, ponovo će biti fotografisanja sa Deda Mrazom, plesa svetlećeg robota i radionica pravljenja ukrasa za jelku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    12:52 // 15. 11. 2023.

    I to sve naravno u radno vreme kao i do sada dok su deca u vrtićima i školama. Aplauz za organizatore.

  • Torpedo

    22:09 // 14. 11. 2023.

    Samo dva? ! Pa kako ce svi lihvari da se napoje, dajte 12, glupi narod i ne interesuje koliko ! Vazno da je vama i deda mrazu dobro !

  • Marina Adamović

    18:06 // 14. 11. 2023.

    Kako objasniti deci da Deda Mraz prima mnogo veću platu od njihovih roditelja? Bajke su postale filmovi strave i užasa. Nema nam spasa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: