Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 8. 4. 2022.

| Društvo

Za upis u srednje škole u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okrugu oko 5.600 mesta

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
skola skolske klupe ucionica KOSTA
Prijavljivanje učenika je do 8. aprila; Ilustracija; Foto: A. Kostić

Oko 75.000 mesta je planirano za upis u srednje škole u Srbiji, a iz Školske uprave Niš navode da je u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okrugu obezbeđeno 5.595 mesta. Prijavljivanje učenika za polaganje prijemnih ispita je do 8. aprila.

U Nišu je planirano 3.165 mesta za upis u prvi razred srednje škole, od toga 884 mesta za gimnazijske smerove i 2.281 mesto za obrazovne profile u srednjim stručnim školama.

Ukupno je planirano 3.813 mesta u srednjim školama u Nišavskom upravnom okrugu, od kojih 1.064 za gimnazijske smerove, 2.749 za obrazovne profile u srednjim stručnim školama, 950 u Topličkom upravnom okrugu, od kojih 290 za gimnazijske smerove, 660 za obrazovne profile u srednjim stručnim školama i 832 mesta u Pirotskom upravnom okrugu, od kojih 250 za gimnazijske smerove i 582 za obrazovne profile u srednjim stručnim školama - navode iz Školske uprave Niš.

Dodaju da je ukupno planirano 80 u umetničkim školama i 254 mesta u 13 specijalizovanih gimnazijskih odeljenja u Nišu, dok je po dualnom modelu u obrazovnim profilama srednjih stručnih škola u tom gradu obezbeđeno 145 mesta.

Ukupno 3.362 učenika u osnovnim školama u Nišavskom upravnom okrugu završava osmi razred, od kojih 2.511 u osnovnim školama u Gradu Nišu - kažu iz Uprave.

Iz Ministarstva prosvete navode da je u Srbiji za upis u srednje škole predviđeno 74.982 mesta, a učenici za polaganje prijemnih ispita mogu da se prijave i preko portala "Moja srednja škola".

Više informacija o planiranim mestima, obrazovnim profilima, specijalizovanim odeljenjima, prijemnim ispitima po okruzima, opštinama i srednjim školama dostupno je na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žvalavi pastir Šizoje

    12:31 // 8. 4. 2022.

    Deco, da sam na vašem mestu ja bih zapatio neko stado i Bog da vas vidi.
    Zdrav život u prirodi, sav svoj šef, zdrava hrana, ovčice te slušaju do smrti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: